karrier

2019.03.25. 15:31

A Ferrarival tesztelhet Mick Schumacher

A 20 éves német pilóta tavaly megnyerte a Forma-3-as Európa-bajnokságot, a hétvégén pedig bemutatkozik a Forma-1 előszobájának tartott Forma-2-ben.

PHOTOMONTAGE: Media in Italy: Mick SCHUMACHER is test driver at Ferrari. Archive photo; Mick SCHUMACHER, (ENG, PREMA Theodore Racing), gesture, action, single image, single cut motif, portrait, portrait, portrait. Fia Formula 3 European Championships, Formula 3, at the Hockenheimring on 13.10.2018. | Usage worldwide

Forrás: FRANKHOERMANN / SVEN SIMON / DPA PICTURE-ALLIANCE / AFP

Egybehangzó médiainformációk szerint a jövő héten a Ferrarival tesztelhet Mick Schumacher, a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher fia.

Az autosport.com és a motorsport.com szakportál azt írta, a hétvégi Bahreini Nagydíjat követő tesztelés során Mick Schumacher előbb az olasz csapattal, majd a partneristállóval, az Alfa Romeóval gyakorolhat.

A tesztelésre jövő kedden és szerdán kerül sor. A hírt egyelőre nem erősítették meg hivatalosan.

A 20 éves német pilóta tavaly megnyerte a Forma-3-as Európa-bajnokságot, a hétvégén pedig bemutatkozik a Forma-1 előszobájának tartott Forma-2-ben. Január óta a Ferrari utánpótlás-akadémiájának tagja.

A hét elsőségével rekorder Michael Schumacher ötször a Ferrarival lett világbajnok, kétszer a Benettonnal nyert. Az 50 éves sportember 2013. december 29-én síbalesetet szenvedett a franciaországi Méribelben. Súlyos fejsérülése miatt sokáig mesterséges kómában tartották, majd 2014 szeptembere óta a Genfi-tó partján lévő otthonában ápolják. Állapotáról a család nem hoz nyilvánosságra részleteket.

Borítókép: FRANK HOERMANN / SVEN SIMON / DPA PICTURE-ALLIANC / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!