vízilabda

2019.08.12. 18:28

A Honvéd ellen kezd a KVK

A Magyar Vízilabda Szövetség elkészítette az E.ON férfi vízilabda OB I. 2019/2020-as szezonjának sorsolását. A Kaposvári VK együttese a Budapest Honvéd ellen vívja majd első mérkőzését az új szezonban.

Klein Péter

A Magyar Vízilabda Szövetség az elmúlt évekhez hasonlóan a 2019/2020-as szezonban is két csoportra osztotta a tizenhat első osztályú együttest. A csapatokat az előző bajnokság végeredménye alapján, párosával sorolták be a csoportokba. Az elmúlt évi kiírást a tizennegyedik helyen záró Kaposvári VK a B jelű nyolcasba került, ahol az OSC-vel, az Egerrel, a BVSC-vel, a Budapest Honvéddal, a Szentessel, az AVUS-sal és a Vasassal méri majd össze erejét. Az alapszakaszban szeptember negyedikén indul majd, az első fordulóban pedig a Budapest Honvéd csapatát fogadja majd Kaposváron Surányi László együttese.

E.ON Férfi OB I. A-csoport: FTC, Szolnok, Miskolc, Debrecen, Pécs, Tatabánya, UVSE, Szeged.

B-csoport: OSC, Eger, BVSC, Budapest Honvéd, Szentes, AVUS, Kaposvári VK, Vasas.

Az alapszakasz tervezett menetrendje: 1. forduló: Kaposvár–Honvéd, 2. forduló: OSC–Kaposvár, 3. forduló: Eger–Kaposvár, 4. forduló: Kaposvár–BVSC, 5. forduló: Kaposvár–AVUS, 6. forduló: Szentes–Kaposvár, 7. forduló: Kaposvár–Vasas, 8. forduló: Honvéd–Kaposvár, 9. forduló: Kaposvár–OSC, 10. forduló: Kaposvár–Eger, 11. forduló: BVSC–Kaposvár, 12. forduló: AVUS–Kaposvár, 13. forduló: Kaposvár–Szentes, 14. forduló: Vasas–Kaposvár. A bajnokság szeptember 4-én kezdődik.

A bajnokság mellett a BENU férfi Magyar Kupa csoportjait is kisorsolták a szövetségben. A Kaposvári VK rendezőként vesz részt a sorozatban. A somogyi megyeszékhelyen a C jelű négyes küzdelmeit rendezik majd, melyben a házigazda csapaton kívül Budapest Honvéd, a Szeged és a Vasas kapott helyet. A csoportmérkőzéseket, ahonnét csak a győztes jut majd tovább szeptember elsején és másodikán bonyolítják le. A három csoportgyőzteshez az október 25-26. között megrendezésre kerülő negyeddöntőben csatlakozik majd az öt kiemelt csapat: az FTC, az OSC, a Szolnok, az Eger és a Miskolc.

BENU Férfi Magyar Kupa 2019-2020

A-csoport: Szentes (rendező), UVSE, BVSC, Szombathely.

B-csoport: Pécs (rendező), Debrecen, Nagykanizsa, Tatabánya.

C-csoport: Kaposvár (rendező), Budapest Honvéd, Szeged, Vasas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában