Járvány

2020.03.16. 10:44

A kajak-kenu szövetség hazahozta a külföldön edzőtáborozókat

Minden Európában edzőtáborozó válogatott itthon van.

Az MKKSZ tájékoztatása szerint Hüttner Csaba szövetségi kapitány közölte, az egész csapat egészséges és együttműködő.

Kedden minden versenyző átesik koronavírus-teszten, aztán hermetikusan elzárt hazai edzőtáborokban folytatják a felkészülést.

A pótkvalifikációra készülő férfi kajakos csapat Sevillában edzőtáborozott. A dél-spanyolországi városban még nem jelent meg a betegség, a szövetségi kapitány és Boros Gergely szakmai igazgató ennek ellenére órák alatt megszervezte, hogy a társaság idő előtt hazajöjjön.

„Azért kellett hazahozni mindenkit, mert félő volt, hogy ott ragadnak, vagy hogy később nem tudjuk elhozni onnan a hajókat”

– magyarázta Hüttner Csaba.

„Mindenki láthatta, hogy a spanyol helyzet folyamatosan romlik, naponta több ezer új beteget regisztrálnak az országban, ezért döntöttük el csütörtökön, hogy intézkedünk, amilyen gyorsan csak lehet.”

Sevillából több mint 60 ember indult el szombat délután, és éjszaka mindenki biztonságosan és egészségesen landolt Budapesten.

Nemcsak Spanyolországból jöttek haza idő előtt a magyar versenyzők. Hüvös Viktor tanítványai is napokkal előbb hazatértek Portugáliából.

„A két csoport fél óra különbséggel landolt Ferihegyen. A versenyzők fegyelmezetten és profin kezelik a helyzetet, ha mindenki így cselekedne, akkor nagyon hamar túllehetnénk ezen a járványon.

Senki sem ment haza a idősebb hozzátartozóihoz, kedden mindenkin, aki külföldön volt, csináltatunk tesztet, aztán aki negatív lesz, az edzőtáborba vonul Szolnokra, Dunavarsányba vagy Szegedre. Ezeken a helyeken karantént alakítunk ki, és minden feltételt biztosítunk a zavartalan felkészüléshez”

– mondta a szakvezető.

Hüttner Csaba kifejtette, nem látják előre, hogy mennyit fog változni a nemzetközi versenynaptár, de a munkát folytatják, és alkalmazkodni fognak az esetleges változásokhoz.

„Az olimpia még messze van, bízom benne, hogy addigra sikerül úrrá lenni ezen a járványon, és lehet egy emlékezetes verseny Tokióban” – tette hozzá.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!