kézilabda

2019.03.21. 12:32

A kétszeres BL-győztes Tomori is a Siófokot választotta

Erősödik a magyar vonal a Balatonnál; Hársfalvi Júlia, Szikora Melinda és a spanyol Nerea Pena után Tomori Zsuzsanna szerződtetését is bejelentette a Siófok KC élvonalbeli női kézilabda csapata.

Keszthelyi Zoltán

Gyõr, 2018. február 26. A bukaresti Sabina Jacobsen Rosengren (j) és a gyõri Tomori Zsuzsanna a nõi kézilabda Bajnokok Ligája középdöntõjének negyedik fordulójában játszott Gyõri Audi ETO KC - CSM Bucuresti mérkõzésen az Audi Aréna Gyõrben 2018. február 26-án. MTI Fotó: Krizsán Csaba

Tomori – Penához és Szikorához hasonlóan – rutinos, Bajnokok Ligájában edződött játékos, aki 2006 óta tagja a magyar válogatottnak, mellyel volt már világbajnokságon nyolcadik, olimpiai negyedik és Európa-bajnoki bronzérmes! Az idén harminckettedik születésnapját ünneplő Tomori többszörös magyar bajnok, kupagyőztes és kétszeres Bajnokok Ligája győztes, ám a Győrrel begyűjtheti idén akár a harmadik sikerét is! Ez a mostani a negyedik szezonja a kisalföldieknél, ahova a Fraditól igazolt, ahol együtt játszott Penával. Tomori azon kevesek egyike, aki az ország két legjobb női csapatában is játszhatott!

A győri éveit viszont alaposan megnehezítették a sérülések, a legutóbbi három szezonban összesen negyvenkét hazai bajnoki és kupameccsen tudott pályára lépni pedig a Fradiban harminc bajnokin és kupameccsen 165 gólt ért el mielőtt kisalföldiekhez távozott volna.

Legutóbb tavaly márciusban egy hollandok elleni válogatott mérkőzésen szenvedett elülső keresztszalag szakadást, melyből idén január ötödikén tért vissza egy egri bajnokin, azóta már egy újabb Magyar Kupa győzelmet is ünnepelhetett a közelmúltban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában