kézilabda

2019.09.12. 09:26

A Kisvárdát is legyűrte az SKC

Magabiztos győzelemmel folytatta bajnoki szereplését a Siófok a Kisvárda ellen. Miként legutóbb a Szombathely ellen, ezúttal is a második félidőben jött ki a két együttes közti különbség.

Keszthelyi Zoltán

Nem kezdtek rosszul Tomoriék, hisz tíz perc után már hárommal mentek (5-2) ám a hasonló folytatás elmaradt, sőt a huszadik percben nagy meglepetésre döntetlent mutatott az eredményjelező. Ekkor azonban egy 4-0-s sorozatot produkáltak a balatoniak, aminek köszönhetően kétgólos előny mellett mehettek szünetre. A második félidőben sem sok minden változott, ugyanúgy tizenhárom gólt dobtak a balatoniak, mint az elsőben, viszont csak hatot kaptak. Ennek a jó védekezésüknek köszönhetően sikerült végül kilenccel hozni ezt nem túl színvonalas találkozót.

 

– Lelassult a támadójátékunk – nyilatkozta a lefújás után Tomori Zsuzsanna, aki ezúttal két találatig jutott. A balatoniak átlövője szerint Pena sérülése miatt belső posztokon három-négy játékost tudnak forgatni, így a játékpercek is alaposan megnőttek, ő maga például évek óta nem töltött negyven perceket a játéktéren és arra is felhívta a figyelmet, hogy még csak a szezon elején tartanak, még össze kell szokniuk. Mindezek miatt tűnt néha kaotikusnak a játékuk.

Az elő félidőben támadásban Aostin volt a legeredményesebb négy góllal, majd a fordulás után Niombla hárommal. Kobetic a második játékrészben nem talált be, míg Tomori az elsőben maradt gól nélkül.

A balatoniak játéka akadozott ugyan, ám van tíz napjuk, hogy feljavuljanak a legutóbb otthon a Debrecennel csak döntetlent játszó Fradi elleni hazai rangadóra, melyet, ha megnyernének, azzal hatalmas lépést tehetnének a második hely felé.

Siófok KC – Kisvárda Master Good SE 26-17 (13-11)

Siófok, Kiss Szilárd Sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Őri, Pozdena.

SKC: Szikora – Böhme 2, Tomori 2, Jezic 4, Niombla 6(3), Kobertic 3, Aoustin 6(2). Csere: Solberg (kapus), Janjusevic, Such, Drabik 2, Mazák-Németh, Wald 1. Edző: Tor Odvar Moen.

Kisvárda: Pásztor – Orbán, Habánkova 2, Radojevic 4(2), Dombi 1, Siska 2(1), Milosevic 5. Csere: Lajtos (kapus), Petika, Smid, Dudás 1, Soltész, Milanovic-Litre 2, Bárány, Udvari. Edző: Bakó Botond.

Kiállítások: 6(4), illetve 8(6) perc.

Hétméteresek: 5/5(3/3), illetve 5/3(2/2).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában