kézilabda

2020.02.13. 13:28

A leggyengébb támadójátékkal bíró várdaiak otthonában az SKC

AZ EHF kupa csoportgyőzelem után újra a bajnokságra kell koncentrálnia a Siófoknak, mely ezúttal a tabellán tizedik Kisvárda Master Good SE otthonában kell lép pályára pénteken, 18 órakor.

Keszthelyi Zoltán

Fotó: NemA

Némi túlzással ezúttal az utazás nagyobb kihívás elé állítja Moen edző tanítványait, mint maga a mérkőzés. A házigazdák finoman szólva nincsenek jó formában; három győzelmet számlálnak ebben a szezonban, azokat is hazai pályán, alsóházi együttesekkel – Szombathely, Szent István, Békéscsaba – szemben érték el.

Utoljára tavaly októberben nyertek bajnokit, a Békéscsaba ellen, ekkor lépett pályára utoljára náluk Radojevic Tamara, aki babát vár és emiatt szünetelteti pályafutását. Hiába nem játszik már október óta, még mindig a klub harmadik legeredményesebb játékosa Habánková (61), Siska (49) mögött. A várdaiak immár nyolc sikertelen bajnokival a hátuk mögött fogadják a Siófokot, legutóbb az újonc Szombathely otthonában buktak (20-23), ahol már az első félidő után nyolcgólos hátrányban voltak.

A Magyar Kupában viszont – a Siófokhoz hasonlóan – még állnak, a Final Fourért az MTK lesz az ellenfelük. Igaz, eddig eljutniuk nem volt nagy kihívás, hisz két alacsonyabb osztályú együttes – Budaörs, NEKA – volt az ellenfelük.

Tomoriék viszont remek szezont futnak, a téli válogatott szünet után egymás után tizenkét veretlen – Magyar Kupa, bajnoki és EHF kupa – mérkőzésnél járnak! Nehéz elképzelni, hogy a Kisvárda ponto(k)at lenne képes szerezni ellenük.

Főként, ha hozzátesszük, hogy az élvonal leggyengébb támadójátéka találkozik a legjobb védekezéssel; a Kisvárdáé ugyanis a legkevesebb lőtt (357), a Siófoké pedig a legkevesebb kapott gól (357). A balatoniak kapott gól átlaga mérkőzésenként 23,8, a Győré pedig 23,76, ami kiemelkedő az élvonalban vagyis nem lehet kérdéses az újabb balatoniak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában