kosárlabda

2019.03.07. 16:25

A szurkolók is részesei a jobb szereplésnek

A korábban tett ígérethez hűen újabb szurkolói találkozót szervezett a Kaposvári KK NB I./A csoportos férfikosárlabda-csapata.

Kun Zoltán

A Kaposvári Városi Sportcsarnok tanácstermében rendezett összejövetelen az utóbbi ülés óta eltelt időszak történéseiről Puska Zoltán ügyvezető beszélt.

– Célunk továbbra is az, hogy a korábbinál közvetlenebb és szorosabb kapcsolat legyen a csapatunk szurkolói és a klub tagjai közt – mondta Puska Zoltán. – Ez úton is szeretnénk megköszönni, hogy kitartottatok a csapat mellett és a nehezebb időszakban is mellettünk álltatok. Óriási élmény volt legutóbb Zalaegerszegen is úgy játszani, hogy egy szektort megtöltve fergeteges hangulatban biztattátok a csapatot. Úgy érzem felelősséggel tartozunk a szurkolóink felé és mindent meg kell tennünk a folytatásban is a jó szereplés érdekében. Továbbra is kiemelt célunk, hogy a szurkolóink első kézből, és ne különböző csatornák útján, vagy pletykákból értesüljenek a minket érintő történésekről. Ezért is nagyon fontosak az ilyen találkozók, ahol bárki szemtől-szembe felteheti az őt leginkább foglalkoztató kérdéseket.

Arra a kérdésre, hogy a Kaposvár kártya érvényes lesz-e az új csarnokba váltott bérleteknél, elhangzott: a bevétel növelése lesz a cél az új csarnokban. Ezt elsődlegesen a nézőszám növelésével kívánják elérni. Áttekintik, hogy mi legyen az a bérletár-kategória, ami megfelelő lehet és erre érvényes lesz-e a Kaposvár Kártya.

A szurkolói találkozón ott volt Sztojan Ivkovics is, aki Kaposvár sportanácsadójaként volt jelen.

– December végén, az ünnepek után hívott fel Szita Károly polgármester azzal, hogy komoly hullámvölgyben van a kosárlabdacsapat és próbáljak segíteni a kialakult helyzeten – kezdte a kaposváriakkal játékosként két magyar bajnoki és egy Magyar Kupa aranyérmet is jegyző Ivkovics. – Aztán tovább beszélgetve alakult ki az az álláspont, hogy esetleg más sportágak képviselőinek is hasznosak lehetnek a tapasztalataim. Ennek egyik első lépcsőjeként látogattam el a Kaposvári Sportközpont és Sportiskolába, hol valamennyi szakosztály edzőjével találkoztam. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy az úszók, vagy a birkózók szakmai munkájába beleszólnék. Egyéb területen azonban gyümölcsözhet az együttműködés. A kosárlabdára visszatérve nagyon örülök annak, hogy januártól egy pozitív irányba indult el a csapat, abból a állapotból, amelyben a múlt év végén volt. Ezzel együtt azonban nem szabad elfelejteni, hogy Monok Tibor is nagyon sokat tett ezért a klubért az elmúlt esztendők során.

A jövő csapatával kapcsolatban egyelőre még nincsenek új információk. A szezon végén valamennyi játékossal leülnek tárgyalni az esetleges közös folytatásról.

A csapat részéről Fekete Ádám vezetőedző, valamint Hendlein Roland csapatkapitány voltak jelen.

Arra a kérdésre, hogy látnak-e esélyt a középházi középszakaszt jelentő tizedik hely elérésére az alapszakasz végén Fekete Ádám így felelt: – Az elmúlt fordulókban elért eredményekkel megteremtettük magunknak az esélyt erre. Szeretnénk is élni vele, de tudni kell, hogy itthon is nagyon kemény mérkőzések várnak ránk. Ha ezeket hozzunk és idegenben is tudnánk nyerni még egyszer, az már elég lehet a célunk eléréséhez.

A szurkolói találkozó végén a jelenlévők látogatást tehettek az épülő Kaposvár Arénában, ahol Dér Tamás, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola igazgatója kalauzolta végig a jelenlévőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában