Női KÉZILABDA NB I.

2019.09.27. 12:00

A válogatott-meghívóra vár a francia szélső

Kiváló szezont fut a Siófok KC NB I.-es női kézilabdacsapatában Camille Aoustin, aki az egységben látja az együttes legnagyobb erejét.

Molnár Gábor

Fotó: NemA

Kiválóan kezdte az NB I.-es női kézilabda-bajnokságot a Siófok KC együttese, a nyáron alaposan átalakított és megerősített csapat már a Bajnokok Ligája-címvédő Győrrel is felvette a harcot, a Fradinál pedig már – a szakemberek szerint – erősebb. Az idei szezon egyik húzóembere a francia balszélső, Camille Aoustin, akivel nemcsak az eddig lejátszott mérkőzésekről, hanem az egyik nagy vágyáról is beszélgettünk.

– Egy jó felkészülésen vagyunk túl – mondta a játékos. – Ha összehasonlítanánk az előző szezonbeli csapatot a mostanival, az lenne a legszembetűnőbb különbség, hogy most sokkal hamarabb kialakult közöttünk a kémia.

Ez annak is köszönhető, hogy olyan kézilabdázók érkeztek, akiknek jobban fekszik az a stílus, amit képviselünk, így nem kellett sok időt elvesztegetni arra, hogy „megtaláljuk egymást.” Jó mérkőzést játszottunk a Győr ellen, s a kiállítások és a sérülések ellenére a Ferencvárossal is, szerintem készen állunk arra, hogy a legjobb együttesekkel is felvegyük a versenyt Magyarországon.

A Fradi ellen két meghatározó SKC-játékos is piros lapot kapott, így sokkal nagyobb teher hárult a keret többi tagjára a rangadón.

– Nagyon nehéz szituáció volt, pláne úgy, hogy két kiváló belső játékosunk, Nerea Pena és Kjerstin Solas (a 21 éves norvég balszélső válogatott-mérkőzésen elülső keresztszalag-szakadást szenvedett – a szerk.) sem léphetett pályára, s ezek után esett ki egy harmadik is, aki gyakorlatilag védekezésben és támadásban is nagyon fontos a csapatnak – hangsúlyozta Camille Aoustin. – A kiállítás leginkább fejben okozott némi feszültséget, hiszen azonnal tudtam, szenvedni fogok a mérkőzésen, s nem feltétlenül játékban, hanem fizikailag, hiszen nagyon sokat kivesz a játékosból, ha ilyen magas tempóban hatvan percet kell lejátszania. De sikerült, visszajöttünk hat gólról és pontot mentettünk, ez a szív diadala volt.

Nemcsak jól játszik a Siófok KC, hanem rendkívül egységes gárda képét mutatja.

– Ezért is lehet ez egy különleges szezon számunkra – tette hozzá a balszélső. – Az csak egy dolog, hogy az ember bejön edzeni, csinálja a munkáját, mint egy profi játékos, de mi a pályán kívül is jó közösséget alkotunk. Ehhez még hozzáadódik a gyönyörű aréna és a fantasztikus szurkolók, így minden találkozón a legjobb teljesítményünket tudjuk nyújtani és élvezzük is a játékot.

Camille Aoustin 22 találattal – Andrea Kobetic és Gnonsiane Niombla mögött – az előkelő harmadik helyet foglalja el a házi góllövőlistán. Elárulta: természetesen a csapat érdeke a legfontosabb, de vannak személyes ambíciói is.

– Szeretnék a legjobb lenni és mindig győzni akarok, mint minden sportoló – mondta. – Van egy nagy álmom, az pedig a válogatott, szeretnék ott lenni a kézilabda-világbajnokságon. Magas színvonalú mérkőzéseken bizonyíthatok hétről hétre és úgy érzem, eljött az idő, késznek érzem magam arra, hogy ott legyek a nemzeti együttesben. Egy biztos, nagy büszkeséggel töltene el, ha megkapnám az első meghívómat.

Ami sajnos nem lesz egyszerű, hiszen a szakemberek szerint nagyon nehéz be- és kikerülni is. A francia nemzeti együttes ugyanis szinte mindent megnyert már, így a szövetségi kapitány nem szívesen változtat, pedig Camille Aoustin nemcsak a világ egyik legerősebb bajnokságában alkotott maradandót, hanem nemzetközi szinten is, hiszen a Siófok KC csapatával megnyerte az EHF-kupát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában