KÉZILABDA NB I.

2019.11.07. 07:00

A Veszprém győzött a Csurgó elleni mérkőzésen

Súlyos vereséget szenvedett a Csurgói KK együttese a bajnoki címvédő Telekom Veszprém otthonában a K&H Liga férfikézilabda NB I. legutóbbi mérkőzésén.

Huszár Hajnalka

Rendhagyó időpontban kezdődött a bajnoki mérkőzés, hiszen a Veszprém a bajnoki találkozót megelőzően Seha Liga mérkőzésen fogadta és győzte le ismét a Szpartak Moszkva együttesét. Sajnos, nem a várakozásoknak megfelelően alakult a Csurgó vendégszereplése. A somogyi alakulat tartalékosan, több fiatal játékossal a soraiban vette fel a harcot a magyar bajnokkal. A hazaiaknál Lékai Mátét, a csurgói oldalon Hanusz Egont nélkülözte a edzői stáb. Az egyedi felállásban szereplő Veszprém lehengerlő játékkal már a találkozó elején elhúzott. A második játékrész sem hozott sok örömet. A hazai gárda ellenállhatatlan volt ezen a találkozón, és 16 góllal volt eredményesebb a somogyi gárdánál.

– Nagyon tiszteljük a Csurgót, hiszen egy igazán jó csapat – értékelt David Davis vezetőedző. – Sikerült a lehető legjobb tudásunk szerint felkészülnünk erre a mérkőzésre és főleg a védekezésre koncentráltunk. Ma nagyon jól játszottunk és elégedett vagyok a játékosaim mai teljesítményével.

– Boldogok vagyunk, jól felkészültünk, és jó védekezéssel sikerült kiharcolnunk a győzelmet – értékelte a találkozót veszprémi játékosok részéről Moraes. – A Csurgónak jó játékosaik vannak, sok sikert kívánok nekik. Nálunk jó volt a védekezés és Székely a kapuban, így már az első félidőben megnyertük a mérkőzést.

– A mai mérkőzésen ízelítőt kaptunk az európai top kézilabdából – mondta Baranyai Norbert, a Csurgói KK vezetőedzője. – A Veszprém az első pillanattól magához ragadta a vezetést és az első 10 perc megpecsételte a sorsunkat. Sajnos nem tudtuk felvenni a versenyt a bajnokkal. Abban bíztunk, hogy egy szorosabb mérkőzést tudunk játszani, azonban nagyon jól védekezett a Veszprém. A mi védekezésünk teljesen átjárható volt és sok helyzetünk kimaradt, ennek köszönhetjük a nagyarányú vereséget.

– Gratulálok a Veszprémnek, a játék minden elemében jobbak voltak nálunk, megérdemelt a sikerük – mondta Pallag Péter, a Csurgóiak hálóőre. – Ellenfelünk akkor lőtt gólt, amikor akart, a védekezésünk nem állt össze. Nincs sok időnk a töprengésre hiszen szombaton a Mezőkövesdet fogadjuk. Két rossz meccsen vagyunk túl, most kell megmutatnunk, hogy van tartásunk, mert fontos meccsek jönnek és javítanunk kell.

Csak nyolc gólt lőttek az első félidőben a vendégek

Telekom Veszprém–Csurgói KK 36–20 (19–8)

Veszprém, Veszprém Aréna, 2400 néző. Vezette: Réti, Szedmák.

Telekom Veszprém: Székely, Sterbik (kapusok) – Borozan 3, Strlek 9, Gajic 7 (3), Mahe, Nenadic 3, Terzic, Blagotinsek 3, Lauge Schmidt 2, Tönnesen, Margic 2, Moraes 4, Omar Yahia 3. Vezetőedző: David Davis.

Csurgói KK: Zaponsek, Pallag (kapusok) – Nagy 1, Vasics 3 (1), Oslak 2, Tormás, Cehte 1, Astrashapkin 5 (2), Toskic, Kovacsevics 3, Bazsó P., Vasvári, Hadziomerovics 4, Potocnik, Kerkovits, Leimeter 1. Vezetőedző: Baranyai Norbert.

Kiállítások: 4 perc illetve. 8 perc.

Büntetők: 4/3 illetve 4/3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában