A Magyar Úszás Napja

2018.06.18. 18:48

A vízben és a szárazföldön is kitettek magukért a somogyiak

Balatonfüreden a Magyar Úszás Napjával párhuzamosan rendezték a FINA nyílt vízi 10 km-es Világ Kupát.

Fenyő Gábor

A Magyar Úszás Napjával párhuzamosan rendezték Balatonfüreden a FINA nyílt vízi 10 km-es Világ Kupát, amelyen a nőknél brazil, a férfiaknál pedig német siker született Ana Marcela Dunha, illetve Florian Wellbrock jóvoltából; a házigazda magyarok a középmezőnyben zártak.

A látványos füredi megmozduláson részt vett a hagyományos Balaton-átúszásokat évtizedeken át sikeresen „levezénylő” kaposvári Szántó László is közel 40 főnyi csapatával.

– Elsősorban szárazföldi feladataink voltak, így többek között az infrastruktúra kialakítása, valamint a szponzori torony építése, díszítése – mondta Szántó László. – A Világ Kupával párhuzamosan egy kilométeres szabadidős rekreációs úszás is szerepelt a programban, aminek szintén mi voltunk a felelősei.

A hagyományoknak megfelelően „A jövő bajnokai” program résztvevői is vízbe csobbantak Balatonfüreden, s a mezőnyben ott voltak a somogyi színeket képviselő Kaposvári Sportközpont és Sportiskola, valamint a Kaposvári 1. MCM-Diamant Adorján SE reménységei is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában