Visszatérne

2019.09.24. 14:07

Amerikába húzza a szíve

Amerikai diákmunkát többen is vállalnak, azt viszont kevesen mondhatják el magukról, hogy európaiként tanítottak kosárlabdát gyerekeknek ott, ahol ez a nemzeti sport.

Gyeszát Zsolt

A kaposvári Szőnyi Dánielnek azonban ez megadatott, aki egy szintén kaposvári barátjával együtt utazott az Egyesült Államokba, hogy egy nyári gyerektáborban segédkezzen.

– Amióta az eszemet tudom, szerettem volna eljutni Amerikába – mondta Szőnyi Dániel, aki nemrég tért haza a másik kontinensről. – Három éve jutottam ki először egy amerikai diákmunka-közvetítéssel foglalkozó cégen keresztül az USA-ba. Amíg az első évben konyhán sikerült elhelyezkednie kisegítőként, addig tavaly már egy hónapig kosárlabdát is oktatott.

Gyorsan elnyerte az amerikai gyerekek szimpátiáját azzal, hogy jól ért a labdajátékhoz. Az idén már teljes egészében gyerekfelügyelőként és kosárlabdaedzőként tért vissza a két hónapig tartó amerikai táborba, Pennsylvania állam északi csücskébe. Szőnyi Dánielnek ezzel az egyik álma vált valóra. Az csak ráadás volt számára, hogy a nyári táborok után kapott fizetést amerikai utazásra fordíthatta.

Las Ve­gastól New Yorkon át Arizonáig sok területet bejárt, három éve eljutott a Colorado folyó által kivájt patkó alakú természeti látnivalóhoz, a Horseshoe Bend-hez is, melynek képét a kosaras már korábban a vállára tetováltatta. Az idén édesapja is utána ment, s együtt utaztak a tábor után Amerikában.

A nyári kaland gyorsan elröppent, Szőnyi Dániel sokat gondolkozik azon, hogy visszatérne még Amerikába. A jelenleg edzőként dolgozó fiatal tavaly diplomázott a Kaposvári Egyetemen, ahol többek között marketinget tanult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában