US Open

2019.09.08. 07:37

Andreescu a női bajnok

A döntőben legyőzte a 23-szoros Grand Slam-bajnok Serena Williamset.

NEW YORK, USA - SEPTEMBER 7: Bianca Andreescu of Canada poses with the trophy after her US Open Championships women's singles final match against Serena Williams (not seen) of USA at Billie Jean King National Tennis Center in New York, United States on September 7, 2019. Lev Radin / Anadolu Agency

Forrás: Anadolu Agency/AFP

Fotó: Lev Radin

A kanadai Bianca Andreescu nyerte meg a New Yorkban zajló amerikai nyílt teniszbajnokság női egyes versenyét, mivel a szombati döntőben 6:3, 7:5-re legyőzte Serena Williamset.

A hatszoros US Open-bajnok Serena Williams a 24. GS-trófeájára hajtott, amellyel utolérte volna az örökrangsor élén álló ausztrál Margaret Courtot. A 33. GS-döntőjét azonban idegesen kezdte, rögtön elvesztette az adogatását, majd 44 perc elteltével szetthátrányba került. A 37 éves amerikai sztár a folytatásban sem találta a játékát, míg román származású ellenfele 5:1-nél meccslabdáról nem tudta hozni a szerváját. Williams 5:5-re feljött, ám 5:6-nál elbukta az adogatását, és ezzel együtt a mérkőzést is, amely 1 óra 40 percig tartott.

A 19 éves Andreescu korábbi legjobb eredménye négy főtáblás szereplésen a második forduló volt GS-versenyeken. Pályafutása harmadik trófeája mellé 3,85 millió dollárt (1,1 milliárd forint) kapott.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!