Labdarúgás

2020.01.30. 20:41

Átalakul a Magyar Kupa

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége csütörtöki ülésén 25 főben maximálta az élvonalbeli csapatok keretet a 2020-2021-es idénytől.

Budapest, 2019. december 14. Bojan Sankovic, az Újpest (b) és Vadócz Krisztián, a Honvéd játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában játszott Budapest Honvéd - Újpest FC mérkõzésen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2019. december 14-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Az MLSZ honlapjának híre szerint az elnökség ezzel azt szeretné elérni, hogy az OTP Bank Ligában csökkenjen a csapatoknál alkalmazásban lévő, de keveset szereplő labdarúgók száma. A 25-ös keret kizárólag U19-es vagy fiatalabb korú játékosokkal növelhető.

A korábbi stratégiai törekvések jegyében növekszik a hazai és a fiatal játékosok ösztönzése, illetve az új szabályozás a kluboknál korlátozza a játékosok összesített bértömegét

áll az szövetség honlapján.

Döntés született arról is, hogy a következő szezontól minden fordulóban egyetlen mérkőzés dönt a továbbjutásról a Magyar Kupában, ahol minden esetben az alacsonyabb osztályú csapat lesz a pályaválasztó, újrajátszás pedig továbbra sincs: döntetlen esetén hosszabbítás és büntetőpárbaj zárhatja le a továbbjutás kérdését.

A professzionális csapatok az MK 6. fordulójában (szeptember 19-én), a legjobb 128 között csatlakoznak a mezőnyhöz, és kiemeltként egymással nem találkozhatnak. A döntőt a Puskás Arénában rendezik, 2021. május 19-én, a kupagyőztes pedig csatlakozik a nemzetközi kupák mezőnyéhez.

Arról is határoztak, hogy

a következő bajnoki szezon augusztus 1-én kezdődik, alig két héttel a nyári Európa-bajnokság londoni döntője után. Az őszi idény december 12-én ér véget.

A másodosztályú pontvadászat rendje lényegében változatlan marad: a húsz csapatos NB II-ben a csapatoknak a mérkőzéseiken legalább egy U20-as játékost kell szerepeltetniük.

Borítókép: illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!