Bundesliga

2017.08.16. 09:54

Az edzők szerint a Bayern München a legnagyobb favorit

A német labdarúgó-bajnokság vezetőedzőinek többsége a 2017/18-as idényben a 27-szeres bajnok és a legutóbbi öt kiírásban első müncheniek végső győzelmére számít.

A szakemberek egyetértettek abban is, hogy a bajorok legnagyobb riválisa a Borussia Dortmund lehet. A Bayer Leverkusent irányító Heiko Herrlich szerint utóbbi az aranyérmet is megszerezheti, míg a hamburgi Markus Gisdol úgy véli, hogy egyforma eséllyel pályázik a végső sikerre a Dortmund és Bayern. A többiek szerint azonban nem lesz kiélezett a párharc.

„Mindannyian szeretnénk még több izgalmat kapni a bajnokságtól, de nem fogunk”

- utalt a Bayern fölényére Alexander Nouri, a Werder Bremen trénere, akivel egyetértett a Schalkét irányító Domenico Tedesco:

„Egyértelműen a Bayern a legnagyobb favorit, az övék a legjobb csapat a Bundesligában.”

„Természetesen ismét bajnokok akarunk lenni, legfőbb vetélytársaink azok lesznek, akik az elmúlt években. Különösen a Borussia Dortmund” – mondta Carlo Ancelotti, a Bayern olasz vezetőedzője, aki örömmel nyugtázta a kollégák véleményét.

A Borussia Mönchengladbach trénere, Dieter Hecking úgy érzi, hogy a favorit Bayernnek a korábbi évekkel ellentétben nehezebb dolga lesz, „minden idők legizgalmasabb idényére” számít.

A Bundesliga nyitómérkőzésén a címvédő bajorok pénteken a Bayer Leverkusent fogadják.

(Borítóképünkön Franco Ancelotti vezetőedző játékosai között. Fotó: AFP)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!