röplabda-előzetes

2020.03.05. 14:00

A Jászberényhez utazik a listavezető Diamant

A Jászberény VolleyballTeam otthonában lép pályára pénteken 19 órakor az 1. MCM-Diamant Kaposvár együttese a női röplabda Extraliga tizennyolcadik fordulójában.

Molnár Gábor

Idegenbeli mérkőzéssel folytatja szereplését az 1. MCM-Diamant Kaposvár csapata a női röplabda Extraligában, a somogyi lányokat a Jászberény otthonában szólítják majd pályára. A listavezető papíron egy gyengébb ellenféllel csap össze, de ebben a kiírásban minden egyes találkozót komolyan kell venni. Nem is lehet ez másként a Diamantnál, hiszen a trónkövetelő mestere, a szabadkai Sasa Nedeljkvic mester mindig a maximumot követeli meg a játékosaitól és nemcsak a mérkőzéseken, hanem az edzéseken is. S az eredmények őt igazolják, hiszen a kaposváriak vezetik az élvonalat és már a békéscsabai diadal után eldőlt, történelmi szezont futnak, hiszen a negyediknél rosszabbak nem lehetnek. Ez a teljesítmény mindenképpen megsüvegelendő, hiszen az előző szezonban még az NB I.-ben ütötték a labdát, igaz toronymagasan kilógtak a mezőnyből és a kvalifikációt is megnyerték, így összességében, a nemzetközi kupát érő, ötödik helyen végeztek.

Idegenben hibátlanok

A Jászberény három győzelemmel és tizennégy vereséggel jelenleg az utolsó előtti, hetedik helyen áll, míg a somogyiak mérlege fordított, azaz tizennégy diadalt számlálnak és mindössze háromszor kaptak ki és vezetik az Extraligát, így a vendégek a találkozó egyértelmű esélyesei. A szakmai vezetés azonban nem számíthat a csapat legjobb és legeredményesebb játékosára, Sara Klisurára. A szabadkai kiválóság még a Vasas elleni összecsapás második játszmájában sérült meg.

Érdekesség, hogy Tálas Zsuzsannáék a pontvadászatban még nem szenvedtek vereséget idegenben: ahogy kell, hozták a kötelezőket, a nagy rangadókat pedig sorra megnyerték. Saját pályáján győzték le a Vasas Óbudát, a Békéscsabát és a Fatum Nyíregyházát is. A tiszteletet parancsoló eredménysor mögött kőkemény munka van, úgy tűnik, a lányok nemcsak fizikálisan, hanem mentálisan is a csúcson vannak. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a Békéscsabán aratott győzelmük, ahol 2–1-es vezetésnél több labdája is volt az egyenlítéshez a hazaiaknak , ám a kaposi hölgyek az összeset hárították és végül 28–30-ra bezsebelték a játszmát, s a győzelmet is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában