kézilabda

2018.09.11. 09:54

Az Elit Programba került tizenegy NEKA-játékos

A Magyar Kézilabda Szövetség által elindított Elit Programba az ország harminc legtehetségesebb fiatal kézilabdázója került be. Komoly elismerést jelent az Akadémia számára, hogy a legjobb játékosok közé tizenegy NEKA-növendéket választottak be, akik hétfőn ünnepélyesen aláírták az együttműködési megállapodást.

Sonline

A női szakágat Hajdu János, a NEKA szakmai vezetője, míg a férfi szakágat Gyurka János vezeti és koordinálja a jövőben. Az ösztöndíj-rendszerrel egybekötött program célja, hogy a legjobbaknak kiemelt szakmai és sport-egészségügyi támogatást nyújtson, külön felmérések és tesztek segítségével folyamatosan nyomon kövesse a tehetségek fejlődését.

Fotók: Nemzeti Kézilabda Akadémia

Mocsai Tamás, a NEKA ügyvezetője elmondta, büszkeség az, hogy a kiemelt tehetségek több mint egyharmada az akadémia soraiból került ki, ez jelzi az itt folyó képzés minőségét. – Ez egy jó visszajelzés a diákok felé, hogy a befektetett munka és a sok edzés megtérül, a szülőknek pedig, akik az idáig vezető úton a fiatalok mellett álltak, a sok támogatásért és segítségért jár köszönet – folytatta Mocsai Tamás.

– A programban adott egy szakmai team, amely minden oldalról megpróbálja a kiválasztott fiatalokat olyan irányba terelni, ami a korosztályos válogatottság után a felnőtt keretben is meghatározó szerepet tudjanak betölteni – mondta Zsiga Gyula, az Magyar Kézilabda Szövetség szakmai igazgatója.

Akadémistáink közül Bánhidi Barbara, Herczeg Lili, Kajdon Blanka, Vámos Petra, Mlinkó Zsófia, Kovács Anikó, míg a fiúknál Bálint Bence, Győri Kristóf, Kovács Dominik, Tóth Péter és Ilic Zoran tagja az elit társaságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában