fotók

2019.05.29. 14:49

Az ország legjobb ifjúsági úszói versenyeznek Kaposváron

Három somogyi egyesület versenyzői ugranak medencébe a kaposvári Csik Ferenc Versenyuszodában rendezett XCI. Országos Ifjúsági Bajnokságon.

Molnár G., Kun Z.

Ahogy átadták, máris benépesült a kaposvári ötvenméteres, tízpályás Csik Ferenc Versenyuszoda, hiszen szerdától szombatig a somogyi megyeszékhely ad otthont az úszók XCI. Országos Ifjúsági Bajnokságának. A négy napon át tartó megméretés mérföldkőnek számíthat a korosztályos világversenyek előtt. A nyár folyamán ugyanis több fontos utánpótlás erőpróbát is rendeznek. A többi között az oroszországi Kazanyban lesz a junior Európa-bajnokság júliusban, a budapesti Duna Arénában pedig junior világbajnokságot szerveznek augusztusban.

 

Nagy szerepe lehet tehát a kaposvári ifjúsági (18 éven aluli fiúk és 17 éven aluli lányok) országos bajnokságnak abban, kik utazhatnak el a nagy tudáspróbákra. A kedden felavatott impozáns létesítmény nemzetközi szintű körülményeket biztosít a viadal résztvevőinek.

Somogyiak az ob-n

Három somogyi egyesület versenyzői csobbannak medencébe a szerdán kezdődött és szombaton véget érő úszók XCI. Országos Ifjúsági Bajnokságán.

A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola a legnépesebb csoporttal képviseli a megyeszékhely színeit. Virovecz Richárd vezetőedző, valamint Meiszterics László, Hajdu Sándor, és Szabó Anett edzők tanítványai összesen százhúsz alkalommal rajtolnak majd el a különböző számokban. A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola indulói nyolcszor váltóban is szerepelnek majd az előfutamokban.

A Kaposvári 1. MCM-Diamant Adorján SE sportolói Kovács László vezetőedző és Lábodi Laura edző vezetésével állnak rajthoz. Összesen tizenhét alkalommal szólítják őket a medencéhez az előfutamokban. A váltószámokban ötször pedig érdekeltek.

A Marcali Balatoni és Úszó Szabadidő SE színeit négy alkalommal képviseli sportolójuk az előfutamokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában