Járvány

2020.04.06. 14:22

Az öttusázó Földházi Zsófia nehezen viseli a bizonytalanságot

A világ- és Európa-bajnok öttusázó, Földházi Zsófia lelkileg és testileg is nehezen éli meg a koronavírus-járvány okozta helyzetet, a bizonytalanságot, ugyanakkor úgy véli, hogy az olimpiai kvalifikációra több esélye lesz.

A 26 éves sportoló a tavalyi világbajnokságot bokatörés miatt kihagyta, a bokájában pedig még csavarok vannak. Az M1 aktuális csatornának hétfőn többek között arról beszélt, hogy már időszerű lenne a csavarok kivétele, ám jelenleg nem tudja, mikor kerülhet sor a beavatkozásra.

Nem ez az egyetlen dolog, amivel kapcsolatban nem tud biztosat a csapatban kétszeres világbajnok, egyéniben 2013-ban Eb-első versenyző. A jelenlegi helyzetben éppen azt nevezte a legnehezebbnek, hogy nincs információ arról, meddig tart majd ez az átmeneti időszak, melyben

az öt tusájából mindössze egynek, a futásnak a gyakorlására van mód, ezen felül az erőnlétét tudja szinten tartani.

A bizonytalanság miatt a célt is nehéz megtalálnia, mivel nincs kapaszkodó, egy versenyidőpont, amihez lehetne igazodni és annak tudatában elvégezni azt az edzésmunkát, amit a jelenlegi helyzetben még lehet – mondta.

„Nem mókás, ami történik”

- jegyezte meg Földházi Zsófia.

A 2017-ben egyéniben vb-ezüstérmes sportoló tavalyi éve nem sikerült jól, sérülések hátráltatták, az Európa-bajnokságon nem került döntőbe, a vb-t pedig ki kellett hagynia. Az operációja után a munkát csak januárban tudta elkezdeni és nem állt túl jól, így mint mondta, a tokiói játékok egyéves halasztása neki ad egy „reménycsillagot”. Idén a ranglistán szerinte már nem tudott volna jó helyre kerülni és a világbajnokság lett volna az egyetlen igazi esélye a kvótaszerzésre. A halasztás ugyanakkor lehetőség számára, hogy az új időpontban sorra kerülő pontszerző versenyekig teljesen felépüljön és jobb állapotban álljon rajthoz.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!