Vízilabda

2019.01.26. 19:16

Az utolsó negyedig tartotta magát a KVK

Az sztárokkal megtűzdelt Szolnoki Dózsa együttesét fogadta az E.ON férfi vízilabda OB I. B csoportjának tizedik fordulójában a Kaposvári VK.

Klein Péter

A csoport utolsó helyén álló somogyiak a harmadik negyedig helyt álltak a Szolnokkal szemben, azonban az utolsó negyedben eldöntötte a találkozót a vendégcsapat.

Erős ellenfél ellen kezdte az évet a Kaposvári VK, hiszen a B csoport valamint a bajnokság egyik legjobb együttesét, a Szolnoki Dózsát fogadta a Virágfürdőben. A hazaiaknál végre ott lehetett a keretben Kovács Olivér és Tóth Kristóf, akik heteket hagytak ki sérülés miatt.

 

Az első három negyedben remekül tarották magukat idősebb Berta József tanítványai. Hiába szereztek vezetést a Bajnokok Ligája résztvevő Tisza-partiak Bátori Bence találatával, Pataki Gergely és Dobos Dávid góljaival fordított a Kaposvár. Ezt követően azonban háromszor is

mattolták a szolnokiak az amúgy remekül védő Krémer Balázst. A szünet előtt viszont újra feljött egyre a KVK Juhász-Szelei Norbert büntetőjével.

A fordulást követően is folytatódtak a Krémer-bravúrok, de támadásban sok hibát követtek el a hazaiak, így elmaradt az egyenlítés. Azonban a jó védekezésnek köszönhetően egy gólon tudták tartani a Szolnokot Kovács Olivérék. Az utolsó negyedben viszont magasabb fordulatszámra kapcsoltak a vendégek, és az első négy támadásukat góllal zárták. Végül pedig nyolcgólos sikert arattak.

A kaposváriak számára ezt követően jönnek a fontosabb mérkőzések, amelyeken végre megszerezhetik majd az első, hőn áhított sikerüket. Annyi bizonyos, hogy a Szolnok ellen az első három felvonásban mutatott játékkal lesz esélyük a folytatásban a pontszerzésre.

id.Berta József: Szerettük volna megnehezíteni a Szolnok dolgát, ez az első három negyedben sikerült. A harmadik etapot megúsztuk kapott gól nélkül, de az utolsóban kaptunk bőven. Azon dolgoznunk kell a jövőben, hogy végig tartani tudjunk magunkat.

Zivko Gocic: Férfias mérkőzés volt, ami a szurkolóknak is tetszett. Az utolsó negyedben elfáradt az ellenfél, így magabiztos sikert arattunk. Az első három negyedben nem játszottunk jól, ez a szerdai Bajnokok Ligája meccs következménye.

Kaposvári VK–Szolnoki Dózsa 4–12 (2–2, 1–2, 0–0, 1–8)

Kaposvár, Városi Fürdő, 150 néző. Vezette: Csizmadia Zs., Tóth I.

Kaposvári VK: Krémer – Giga, Kovács O. (1), Pataki (1), Telegdy A., Juhász-Szelei (1), ifj.

Berta J. Csere: Dobos D. (1), Tóth K., Vindisch, Sántavy, Lukács Á., Németh L. Vezetőedző:

id. Berta József.

Szolnoki Dózsa: Kardos I. – Bátori B. (1), Prlainovic (2), Lazic (2), Zalánki G. (1), Angyal D.

(1), Rasovic (1). Csere: Jansik D. (1), Aleksic (3), Teleki A., Szatmári K., Vezetőedző: Zivko

Gocic.

Gól ötméteresből: 2/1 illetve –

Gól emberelőnyből: 6/1 illetve 8/5.

Kipontozódott: Sántavy (29. p.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában