svédcsavar

2017.08.23. 23:07

Bajnokok Ligája – a Liverpool 21 perc alatt elsöpörte a Hoffenheimet

Szalai Ádám sem tudta a Bajnokok Ligájába juttatni a Hoffenheimet.

Kettős vereséggel maradt alul Szalai Ádám csapata, a Hoffenheim a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének negyedik fordulójában a Liverpoollal szemben.

Az Anfielden rendkívül élvezetes visszavágót láthatott szerda este a közönség. A házigazda Vörösök nagy lendülettel kezdtek és gyorsan eldöntötték a továbbjutást azzal, hogy bő húsz perc alatt három gólt szereztek. Szalai az 56. percben csereként lépett pályára.

A Liverpool sikerével öt angol csapat szerepel majd a BL csoportkörében.

Bajnokok Ligája-selejtező, negyedik forduló, visszavágók:

FC Liverpool (angol)-Hoffenheim (német) 4-2 (3-1)

Továbbjutott: a Liverpool, kettős győzelemmel, 6-3-as összesítéssel

Slavia Praha (cseh)-APOEL (ciprusi) 0-0

Tj.: az APOEL, 2-0-s összesítéssel

FSB (román)-Sporting Lisboa (portugál) 1-5 (1-1)

Tj.: a Sporting Lisboa, 5-1-es összesítéssel

CSZKA Moszkva (orosz)-Young Boys (svájci) 2-0 (1-0)

Tj.: a CSZKA Moszkva, kettős győzelemmel, 3-0-s összesítéssel

FC Köbenhavn (dán)-Qarabag (azeri) 2-1 (1-0)

A párharcok győztesei a BL, míg vesztesei az Európa Liga főtáblájára kerültek.

Bajnokok Ligája – A csoportkörbe jutott csapatok

Öt angol klub szerepel a labdarúgó Bajnokok Ligája 32 csapatos főtábláján a 2017/18-as idényben.

A szigetországiaktól azért játszik öt együttes a csoportkörben, mert a bajnokság három dobogósa, a Chelsea, a Tottenham Hotspur és a Manchester City alanyi jogon került oda, a negyedik FC Liverpool a selejtezőt vette sikerrel, míg a Manchester United Európa Liga-győztesként indulhat. A 32 gárda közül kizárólag a német ezüstérmes RB Leipzig foglalkoztat magyar futballistát, méghozzá a válogatott kapust, Gulácsi Pétert. A csoportkör sorsolását csütörtökön 18 órától tartják Monacóban.

A Bajnokok Ligája csoportkörébe jutott csapatok: Chelsea (angol), Tottenham Hotspur (angol), Manchester City (angol), Manchester United (angol), FC Liverpool (angol), Real Madrid (spanyol), FC Barcelona (spanyol), Atlético Madrid (spanyol), Sevilla (spanyol), Bayern München (német), RB Leipzig (német), Borussia Dortmund (német), Juventus (olasz), AS Roma (olasz), SSC Napoli (olasz), Benfica (portugál), FC Porto (portugál), Sporting Lisboa (portugál), AS Monaco (francia), Paris Saint-Germain (francia), CSZKA Moszkva (orosz), Szpartak Moszkva (orosz), Sahtar Donyeck (ukrán), RSC Anderlecht (belga), Feyenoord (holland), Besiktas (török), FC Basel (svájci), Olimpiakosz (görög), Celtic Glasgow (skót), Maribor (szlovén), APOEL (ciprusi), Qarabag (azeri)

(Borítókép: OLI SCARFF / AFP)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!