szabadidősport

2017.11.22. 16:12

A Balaton partján búcsúznak a szezontól a futók

Teljes távot (42,195 kilométer), de egyhatod, egyharmad és félmaratont is lehet teljesíteni a hagyományosan remek hangulatú évbúcsúztatón, a november 25-26-án rendezendő 14. K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaratonon.

Kun Z.

– Napsütéssel gazdagított őszies és viharosabb télies idő is fogadhatja a Siófokra érkezőket, de nem ez az igazán fontos – tájékoztatta lapunkat Dobor Dezső, BSI Sport Kft sajtófőnöke. – Sokkal inkább az, amit egy dermesztő novemberben így fogalmazott meg az egyik „szél szaggatta” futó: „A látvány mindenért kárpótolt! A téli Balaton csendes méltósága leírhatatlan élmény!”

– Az időjárásra fütyülnek a futók, amit az is jelez, hogy a szombati félmaratonra, mint a legnépszerűbb versenyszámra már most elérték a 2200 fős limitet – tette hozzá. – Nem csak ez az újdonság, hanem az is, hogy a versenyeknek új rajt és célhelye lesz: a siófoki Petőfi sétány.

Annak, aki a klasszikus maratoni távot a siófoki utcákon és a Balaton parton szeretné teljesíteni, az a két nap során háromszor is rajthoz áll: előbb 14, majd 7, aztán vasárnap 21 kilométer a sorrend. „Kellemes érzés a víz mellett futni, közben csodálni az északi part hegyeit, ami gyorsan feledteti a fáradtságot és erőt ad” – fogalmazta meg az egyik boldog célba érkező.

Az esemény egyben az Olimpiai Ötpróba része is. A teljesítők egyedi érmet kapnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában