az El-döntő után

2019.05.30. 09:15

Bátorságra intette a játékosait Sarri az öltözőben

Maurizio Sarri, a Chelsea vezetőedzője a labdarúgó Európa-liga bakui döntőjének szünetében több bátorságot kért játékosaitól, akik a gól nélküli első félidőt követően 4-1-re legyőzték az Arsenalt.

29 May 2019, Azerbaijan, Baku: Soccer: Europa League Final FC Chelsea - FC Arsenal at the Olympic Stadium. Coach Maurizio Sarri (M) of Chelsea holds the cup and cheers with the team and Antonio Rüdiger (l) about the victory. Photo: Arne Dedert/dpa

Forrás: AFP / DPA

Fotó: Arne Dedert

Az olasz szakember a finálét követően elárulta: kérése kockázatos volt.

„Fennállt a veszélye, hogy ezzel a nyíltabb taktikával veszítünk, de szerettem volna, ha a csapatom nagyobb bátorsággal járatja a labdát. Azt hiszem, játékosaim a második félidőben nagyon jól tették a dolgukat”

- értékelte elégedetten a Chelsea teljesítményét Sarri, akinek szezon végi távozása hetek óta visszatérő téma az angol sajtóban. Az erre vonatkozó kérdést a győztes El-döntőt követően sem kerülhette meg.

„Néhány nap múlva döntünk. De jelenleg élő szerződésem van, így ebben a pillanatban erről nem beszélünk”

- mondta a 60 éves Sarri.

Hozzátette: személy szerint kedveli a Premier League-et, és szerencsésnek érzi magát, hogy a világ egyik legerősebb bajnokságának az egyik legjobb csapatát irányítja.

„Boldog vagyok, de természetesen tudni szeretném, hogy a klub is boldog-e”

- nyilatkozta.

Unai Emery, a vesztes Arsenal spanyol edzője sportszerűen elismerte: az ellenfél rászolgált a győzelemre.

„Amikor egygólos hátrányba kerültünk, próbáltunk benne maradni mérkőzésbe, de a kétgólos különbség nagyon megnehezítette a dolgunkat”

- mondta a 47 éves spanyol tréner, aki szerint mezőnyben jól teljesítményt nyújtottak a labdarúgói, ezért talán többet érdemeltek volna, de játékukból hiányzott a gól.

A jövőt illetően kitért arra, hogy fiatalabb játékosok bevonásával folytatják a munkát és részben új csapatot építenek, mert a jelenlegi szintjük kevésnek bizonyult.

Az Arsenal a következő idényben nem indulhat a Bajnokok Ligájában, mert a bajnokságban csak az ötödik helyen zárt, és az El-döntőt is elveszítette, aminek megnyerése BL-csoportkörös indulást ért volna számára.

Forrás: MTI

Borítókép: Sarri és a játékosok önfeledt öröme a győzelem után

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!