Röplabda extra liga

2019.04.01. 13:04

Bejutott a Fino Kaposvár a legjobb négy gárda közé

Idegenben is legyőzte a MAFC csapatát, így 2–0-ás összesítéssel jutott be a férfi röplabda Extraliga elődöntőjébe a Fino Kaposvár együttese.

Molnár Gábor

Az első találkozón a Fino Kaposvár hazai pályán 3–1-re nyert a budapesti együttes ellen. Akkor az első két szett óriási csatát hozott: nyitójátszmában 34–32-re nyertek a somogyiak, a másodikat viszont elbukták. A harmadik és a negyedik felvonás már egyértelmű kaposvári fölényt hozott, így egy esetleges kaposvári diadal a fővárosban azt jelentette volna, hogy a rekordbajnok bejut az elődöntőbe, ahol a címvédő Vegyész RC Kazincbarcika vár rá.

A vendégek már az első játszmában igyekeztek kézbe venni az irányítást a MAFC ideiglenes otthonában, a Vasas Óbuda csarnokában. A szett közepén ugyan még szoros volt az eredmény, de a hajrában egyértelműen ellenfele fölé nőtt a Fino Kaposvár, és mindössze tizenhét pontot engedélyezett ellenfelének. A térfélcsere után állandósította 2-3 pontos előnyét a kaposvári együttes, és annak ellenére, hogy a MAFC huszonhárom pontig jutott, nem kellett aggódni az újabb szakaszsiker miatt.

A harmadik játékrészben aztán a fővárosiak mindent megtettek azért, hogy megnehezítsék a somogyiak dolgát, és a hajrá előtt még 21–19-re vezettek is. A végén viszont felülkerekedett a javuló formát mutató Demeter György edző vezette kaposvári csapat: 24–23-nál jutottak először meccslabdához, 24–24 után pedig begyűjtötték a hiányzó két pontot. Horváth Kristóf 13, Bozóki Bence 12, Nagy Péter és Nagy József pedig 11-11 pontot szerzett.

Az egyik fél második sikeréig tartó párarcot 78 perces mérkőzés végén 2–0-ra nyerte a Fino, és ezzel bejutott a legjobb négy közé a bajnokságban. A címvédő Vegyész RC Kazincbarcika elleni elődöntő április 5-én, pénteken kezdődik a borsodiak otthonában, a második összecsapást pedig április 8-án, hétfőn játsszák majd kaposvári a városi sportcsarnokban.

MAFC-BME–Fino Kaposvár SE 0–3 (-17, -23, -24)

Budapest, Folyondár u., 100 néző. V.: Jámbor, Szabó P.

MAFC: Posztós, Eke 4, Németh F. 10, Bohnicsek 9, Szabó B. 4, Bakóczy 2. Csere: Tari, Bene (liberók), Kun 4, Török P., Csoma 2. Vezetőedző: Novák László.

Fino Kaposvár: Horváth K. 13, Kalmár 2, Nagy P. 11, Bozóki 12, Nagy J. 11, Keen 3. Csere: Pápai, Kiss M. (liberók), Bögöly 2. Vezetőedző: Demeter György.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:7, 14:16, 15:21. II. játszma: 5:8, 13:16, 20:21. III. játszma: 8:6, 16:14, 21:19.

Novák László: Nem tudtuk azt a fordulatszámot felvenni, amit a párharc első mérkőzésén. Nyitásfogadásban és támadásban is több hibát vétettünk, amit a Kaposvár kihasznált. A harmadik szettben volt esélyünk a sikerre, de a végjátékban ismét a vendégek kerekedtek felül. Gratulálok a győzelmükhöz, és sok sikert kívánok nekik a folytatásban.

Demeter György: A legfontosabb célunk az volt, hogy két mérkőzésen jussunk túl a negyeddöntőn. Ahogy a play off első mérkőzéseire jellemző, nem volt igazán magas a színvonal, de amiért jöttünk, azt teljesítettük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában