külföldi alapozás

2019.01.09. 15:43

Bödééknek a török Riviéra nem a pihenést jelenti

A na­pok­ban min­den együt­tes meg­kezdi a fel­ké­szü­lést a lab­da­rúgó NB I feb­ruár 2-án in­duló ta­va­szi idé­nyére.

Budapest, 2018. május 19. A ferencvárosi Böde Dániel az OTP Liga 31. fordulójában játszott Budapest Honvéd - Ferencváros bajnoki labdarúgó-mérkõzésen a kispesti Bozsik Stadionban 2018. május 19-én. MTI Fotó: Czagány Balázs

Nyolc együt­tes is Tö­rök­or­szágba uta­zik majd edző­tá­borba – írta meg a Ripost.

Az NB I-es csapatoknál hagyományosan Törökország a legnépszerűbb célpont a téli edzőtáborokra.

2018-ban hét, idén nyolc gárda utazik majd ide,

köztük a listavezető Ferencváros, amely a tavalyi portugál és spanyol túra után váltott.

10 millió körüli összeg egy török edzőtáborozás

A törökországi felkészülés kedvező ára, közelsége és időjárása miatt is népszerű a kluboknál. Egy játékos teljes ellátása egy napra 16 ezer forintból megoldható, és ehhez jön még a repülőjegy. Egy tíz napos edzőtábor egy harminc fő feletti kerettel kb. 10 millió forint körüli összegből jön ki a csapatoknak.

Spanyolország drágább, mint a török túra

Ennél magasabb árfekvésű a spanyolországi edzőtábor, itt a törökországi másfélszeresére rúghatnak a költségek. Az ősszel a nemzetközi porondon parádés teljesítményt nyújtó Mol Vidi FC idén is Marbellára látogat, de a Puskás Akadémia szintén Spanyolországban készül a bajnoki rajtra.

A Kisvárda nem szokványos helyet választott az edzőtáborra, az újonc Egyiptomba utazik,

ahol két helyi csapat ellen lép pályára.

Az edzések El-Gounában, az ígéretek szerinti tökéletes állapotú füves pályán lesznek – írja a klub honlapja.

Csak a Debrecen nem utazik el

A Debrecen az egyetlen a mezőnyben, amely itthon marad. A Loki ráadásul az országon belül sem megy messzire, hiszen a Debrecen mellett található Pallagon vívja felkészülési mérkőzéseit.

Érdekesség, hogy tavaly csupán a Balmazújváros és a Vasas készült a tavaszra Magyarországon, a szezon végén pedig mindkét együttes búcsúzott az élvonaltól. A harmadik helyen telelő Debrecent valószínűleg ez a veszély nem fenyegeti.

Borítókép: A ferencvárosi Böde Dániel az OTP Liga 31. fordulójában játszott Budapest Honvéd – Ferencváros bajnoki labdarúgó-mérkőzésen a kispesti Bozsik Stadionban 2018. május 19-én.

MTI / Czagány Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!