kézilabda

2020.02.24. 17:41

Brutális időszakon van túl Moen edző szerint az SKC

A Siófok KC kedden 18 órakor a Szent István SE csapatát fogadja a K&H női kézilabda liga tizennyolcadik fordulójában.

Sonline

Fotó: NemA

Az FTC-Rail Cargo Hungaria elleni győztes mérkőzés után ötnapos pihenőt adott a keretnek a női kézilabda NB I.-ben szereplő Siófok KC vezetőedzője. A kisebb szünet és feltöltődés szükséges is volt mindenkinek, ugyanis a januári-februári időszakban háromnaponta játszotta mérkőzéseit a csapat. Az SKC hivatalos honlapja Tor Odvar Moent kérdezte az elmúlt időszakról és a további programjáról.

– Brutális időszakon vagyunk túl, nagyon kemény volt – mondta a norvég mester. – November végétől december 26-ig egyáltalán nem volt együtt a keret a világbajnokság miatt. December 29-én úgy kezdtünk neki egy óriási sorozatnak az MTK elleni mérkőzéssel, hogy előtte szinte semmit sem tudtunk együtt készülni. Ahogy haladtunk mérkőzésről mérkőzésre, úgy vettük fel a kellő fordulatszámot. Most már kijelenthetem, hogy a szerda-szombat ritmus jó hatással volt ránk.

– Ötven nap alatt 15 mérkőzést játszottunk, és ebből 13 győzelem mellett 2 döntetlent értünk el – tette hozzá. – Elégedett vagyok a lányok teljesítményével. Ebben a sorozatban olyan ellenfelek ellen is pályára léptünk, mint a Győr, a Ferencváros vagy a Podravka. Annak szintén örülök, hogy minden játékosom rengeteget hozzá tudott tenni a jó eredményekhez. A sérülések megnehezítették a dolgunkat, ráadásul kulcsjátékosok maradtak partvonalon kívül többször is.

Mindig találtunk megoldást a problémáinkra és ez megerősített bennünket mentálisan. A Fradi elleni mérkőzés után adtam egy hosszabb pihenőt a lányoknak, hogy fel tudjanak töltődni. Fontos megértenünk azt, hogy egyelőre semmit sem értünk el, most kell igazán észnél lenni és a földön maradni. A következő napok edzései és a ma 18 órakor kezdődő Szent István elleni mérkőzés lehetőséget ad számunkra, hogy újra felvegyük a ritmust és megfelelő állapotba hozzuk magunkat a közelgő EHF-kupa mérkőzések előtt.

Hamarosan visszatérhet

Silje Solberg, a balatoniak kapusa a február hatodikai Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia elleni bajnoki mérkőzés óta nem lépett pályára. A huszonkilenc esztendős norvég hálóőr egy belsőfül-rend­ellenességből származó betegséggel, egy jóindulatú, rohamokban jelentkező (test)helyzeti szédüléssel küzd.

– Valahol a betegség és a tengeri betegség között van az érzés – mondta az együttes honlapjának Silje Solberg. – Unalmas, hogy nem edzhetek és nem játszhatok, de remélem, hogy hamarosan visszatérhetek a pályára, hiszen egyre jobban vagyok.

Január elején jelentkeztek először a tünetek, amelyek aztán februárban felerősödtek. Solbergnek az elmúlt hetekben az edzéseket és a mérkőzéseket is ki kellett hagynia, várhatóan egy-két héten belül visszatérhet a pályára.

Az SKC ma 18 órakor a Szent István SE együttesét fogadja, majd március 7-én az EHF-kupában a török Kastamonz Belediyesi látogat hozzájuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában