Boksz

2017.09.17. 08:55

Brutális mérkőzésen védte meg világbajnoki címeit Gennagyij Golovkin

Döntetlennel zárult a meccse Saul Alvarezzel.

A kazah középsúlyú ökölvívó klasszis, Gennagyij Golovkin megvédte világbajnoki címét mindhárom szervezetnél (WBC, IBF, WBA), mivel döntetlennel végződött a Las Vegasban rendezett szombati összecsapása a mexikói kiválósággal, Saul Alvarezzel.

A rendkívül intenzív és látványos, egyes kommentátorok szerint „brutális” tizenkét menetes meccs után az egyik bíró Golovkint, a másik Alvarezt hozta ki győztesnek, a harmadik pedig ugyanannyi pontot adott mindkettőnek, így döntetlen lett a vége. A nagy ütőerővel rendelkező Golovkin végig támadta az ellenfelét, hatalmas ütéseket mért rá, de megrendíteni nem tudta.

A kazah ökölvívó tizenkilencedszer védte meg a WBA-beli világbajnoki címét, ötödször az elsőbbségét az IBF és harmadszor a WBC világszervezetnél. A 35 éves Gennagyij Golovkin a döntetlennel tovább javított páratlan mérlegén, immár 37 győzelmet és egy döntetlent könyvelhet el vereségek nélkül, ráadásul úgy, hogy majd minden meccsét – 33-at – kiütéssel nyerte. Golovkin mindössze egy győzelem választja el az amerikai középsúlyú Bernard Hopkins rekordjától, aki 1995 és 2005 között 20-szor védte meg világbajnoki címét. A 27 éves mexikóinak a mérlege 49 győzelem, egy vereség és két döntetlen

A Las Vegas-i gála után Golovkin elismerte, hogy nem vesztette el ugyan a meccset, nála maradtak a három nagy világszervezet bajnoki övei, de mégsem úgy sikerült minden ahogyan elképzelte, ezért újabb meccset akar Alvarezzel. A mexikói nem zárkózott ettől.

Borítókép: Gennady Golovkin Facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!