labdarúgás-előzetes

2019.11.29. 14:11

Budafokon zárja az idegenbeli bajnokikat a BFC

Békéscsaba után egy hasonlóan nehéz, sőt talán nehezebb bajnoki vár a BFC Siófokra, mely a szezon legnagyobb meglepetését produkáló, feljutó helyen álló Budafok otthonában lép pályára vasárnap, 13 órakor.

Keszthelyi Zoltán

Fotó: NemA

A legutóbb tizenhatodikként zártak a budafokiak a szezon közben a kispadon Vitelki Zoltán váltó Csizmadia Csabával, innen vezetett az útjuk a jelenlegi, feljutást jelentő második helyig. Két pontra vannak a listavezető MTK mögött, így akár az a „csoda” is megeshet, hogy egy, a legutóbb majdnem kieső klub telel az élen féltávnál. A balatoniakról is szólhatna persze ez a bajnokság, hisz nagy reményekkel és egy kész csapattal vágtak ennek neki, olyannal, mely az elmúlt szezonban – miután Márton edző átvette – az utolsó kilenc bajnokiján 19 pontot szerzett, 23 (!) rúgott góllal. A nyári edzőváltás, erősítés, „finomítás” ellenére a nyolcadik forduló után már nem úgy jöttek az eredmények, mint korábban.

A budafokiak ellenben jó formában, öt veretlen bajnokival a hátuk mögött – legutóbb Kovács duplájával nyertek Angyalföldön gólt sem kapva – várják a sárga-kékek elleni rangadót, mely mégiscsak az, hisz a második fogadja az ötödiket. Nem is az az igazán meglepő, hogy kevés gólt kapnak, a második legkevesebbet a másodosztályban a Gyirmót mögött, hanem az, hogy sokat is rúgnak. Az elmúlt bajnokságban 38 találkozón 46 alkalommal voltak eredményesek, most 17 után már 33 gólt jegyeznek. Nem volt még olyan bajnokijuk ebben a szezonban, melyen ne találtak volna be, náluk több gólt csak a listavezető MTK ért el. Kovács tizenegy találattal vezeti a NB2 góllövőlistáját, de az U21-es válogatott Szabó hetese is figyelemre méltó teljesítmény. Ez a jó támadójáték, illetve a balatoniak legutóbb, Békéscsabán bemutatott – rengeteg hibával színesített – védekezése pedig nem sok jót ígér a somogyiaknak.

Hazai pályán kétszer azért már bukott a Budafok, előbb a Budaörs, majd legutóbb az Ajka ellen, még szeptember közepén. Nem verhetetlen csapatról van talán szó, nem túlzás kijelenteni, hogy a játékoskeretük sem erősebb, ám Gál István tanítványainak idegenbeli mutatója nem a legjobb; a legutóbbi négy bajnokin két pontot szereztek, 10 kapott góllal. Nagy meglepetés lenne – még ha a játékoskeret alkalmas is rá – ha ezek után nyerni tudnának a fegyelmezett, sok párharccal tarkított, agresszív játékra képes és vélhetően sikerre éhes Budafok vendégeként. Öröm az ürömben, hogy ezzel az idegenbeli bajnokik sora véget is ér számukra erre az évre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában