kézilabda-előzetes

2019.01.22. 15:37

Budaörsi bajnokin hangolnak a siófokiak

A kieső helyen álló, tizenharmadik, csak magyar játékosokat foglalkoztató Moyra-Budaörs otthonában játszik bajnoki mérkőzést a Siófok KC női együttese szerdán, 17 órakor.

Keszthelyi Zoltán

A találkozó egyértelmű esélyesei a balatoniak, akik a két csapat eddigi hat összecsapásából ötöt megnyertek.

Három éve, 2016 februárjában óriási meglepetésre kikaptak Budaörsön, amit a házigazdák a klub legnagyobb sikereként könyvelnek el. Ezúttal ez nem ismétlődhet meg, hisz szakadéknyi, a tabellán elfoglalt tíz helynél is nagyobb a különbség a két együttes közt.

A budaörsiek az eddigi tizenkét fordulóban mindössze egyszer nyertek, a sereghajtó egriek ellen, immár egymás után nyolc – hét bajnoki és egy Magyar Kupa – vereségnél járnak. A legeredményesebb játékosuk Dávid-Azari Fruzsina negyvenegy góllal, melyből tizennégyet büntetőből ért el.

Az elmaradt eredmények miatt menet közben edzőt is váltottak, Mihály Attila helyett Neukum Tamás vette át az irányítást és emellett folyamatosan töltik fel a keretüket.

Érkezett a másfél évet kihagyó, Bajnokok Ligáját is nyerő Soós Viktória és Szegedről a tizenhét éves Csáki Viktória, majd a sérült Kiskartali Zsófia posztjára a tizennyolc éves Braun Csenge Dunaújvárosból.

Nagy változást eddig mindez nem hozott, bár az igazi értékmérő számukra a Siófok utáni, Békéscsaba elleni hazai bajnoki lesz, melyen eldől, hogy ezek a döntések meghozták-e a várt eredményt.

A balatoniak ellen az esélytelenek nyugalmával készülhetnek, a somogyiak nagy sorozatban vannak, hisz már hét veretlen találkozónál járnak, utoljára novemberben kaptak ki Magyar Kupa meccsen Dunaújvárosban. Ráadásul egyre jobb formát mutatnak, sorra nyerik az EHF-kupa találkozóikat, melyben rajtuk kívül csak a Podravka és a Viborg hibátlan még. Ez a bajnoki jó „bemelegítés” lesz a hétvégi Sävehof elleni EHF-kupa meccsre, amit egy hétközi, debreceni vendégjáték követ.

Utazásban tehát nem lesz hiányuk Kobeticéknek, akiknek az előbbi két meccsen nem okozhat problémát a siker begyűjtése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában