labdarúgás

2019.05.19. 17:34

Cegléd-veréssel zárta a szezont a Siófok

Megnyerte az idényzárót a Merkantil Bank Liga NB II.-ben a BFC Siófok, mely tizenkettedikként zárta a szezont, ami némi előrelépés a legutóbbi tizennegyedik hely után.

Keszthelyi Zoltán

Hét zicceréből kettőt értékesítve begyűjtötte az újabb három pontot a BFC Siófok a lelkes szurkolóik támogatásával, igaz a ceglédieket is dicséret illeti, hiszen becsületesen küzdöttek a kiesés ellenére. A volt siófoki Szilágyi akár triplázhatott volna, ám vagy nem jól célzott, vagy Molnár, illetve a kapufa mentettek. Ha bemennek a helyzetek mindkét oldalon, akkor akár vízilabda eredmény is születhetett volna.

 

Horváth Péter nyitótalálata nagyon fontos volt, egy kiugratás után szerzett előnyt a csapatának, Szakály gólja pedig igazi mestermunka volt, mely előtt a lövőcselnél Tulipán kapus és Wild egymásra csúszva, egymást faultolva próbáltak blokkolni a labdát, hiába. Horváth és Szakály az ősszel még nem volt a csapat tagja, melyet a tavasszal ketten tizenhat találattal segítettek.

Márton edző a legutóbbi fordulóhoz hasonlóan ezúttal is újoncot avatott, akkor csereként Török, most pedig kezdőként egy másik saját nevelésű, siófoki fiatal Lapos Máté jutott lehetőséghez, aki remekül mutatkozott be a védelem jobb oldalán, hisz vele nullára hozta le ezt a mérkőzést a csapat mintegy húsz percet emberhátrányban játszva. Izing Kárász elleni szabálytalansága után kapta meg második sárgáját, ám sem változtatott a mérkőzés képén, nem tudtak a siófokiak fölé nőni a vendégek.

Márton edző kisebb csodát tett Siófokon, hiszen kilenc bajnokija alatt tizenkilenc pontot szerzett az együttes, huszonhárom gólt szerezve. Ez azért is megsüvegelendő, mert az azt megelőző huszonkilenc (!) fordulóban mindössze hárommal rúgtak több gólt és kilenccel szereztek több pontot a kék-sárgák. Erre mondják; rosszkor jön a szünet. Remélhetőleg azonban a következő szezonban – mint Magasföldi megfogalmazta – már a hagyományaihoz méltón szerepel a klub.

BFC Siófok–Ceglédi VSE 2–0 (2–0)

Siófok, Városi Stadion, 450 néző. Vezette: Németh Á.(Kulman T., Baghy Cs.)

BFC Siófok: Molnár P. – Lapos, Lorentz, Izing, Csibra – Réti (Magasföldi 59. p.) – Medgyes, Szakály D., Balogh B. (Zamostny 80.p), György (Horváth A. 46.p) – Horváth P. Vezetőedző: Márton Gábor.

Ceglédi VSE: Mursits – Wild, Preklet, Farkas A., Fejes – G. Bíró (Lukács 46.p), Varjas (Orlov 90.p)– Kárász (Katona 89.p), Csirmaz, Földi – Szilágyi. Vezetőedző: Schőn László.

Gólszerzők: Horváth P. 10., Szakály 18. percben.

Kiállítva: Izing 70. perc.

További eredmények: Balmazújváros–Vác FC 4–0, Vasas–ZTE FC 0–5, BFC Siófok–Ceglédi VSE 2–0, Csákvár–Budaörs 0–4, ETO FC Győr–Mosonmagyaróvári TE 2–0, Békéscsaba–Kazincbarcika 0–3, Nyíregyháza Spartacus–Gyirmót FC Győr 1–1, Kaposvári Rákóczi FC–Soroksár 3–1, Tiszakécske–Dorogi FC 1–1, Monor–Budafoki MTE 2–1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában