uefa

2018.08.02. 07:00

Collina távozott a játékvezetők éléről

Személyes okokra hivatkozva távozott Pierluigi Collina az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) játékvezetői testületének vezetői posztjáról.

5527781 12.06.2018 The chairman of the FIFA Referees Committee, Pierluigi Collina, listens to the questions during a news conference ahead of the World Cup in Moscow, Russia, June 12, 2018. The World Cup 2018 will start on June 14 and take place in 11 cities across Russia. Maksim Blinov / Sputnik

Fotó: Sputnik

Az UEFA szerdai közleményében nem utal arra, hogy az lenne a döntés hátterében, hogy a Bajnokok Ligája mostani szezonjára nem vezették be a videóbírót, pedig Collina a nemzetközi szövetségben (FIFA) ugyanezt a pozíciót betöltve támogatta, hogy a nyári, oroszországi világbajnokságon először alkalmazzák. Aleksander Ceferin UEFA-elnök szerint ugyanis még idő kell ahhoz, hogy fejlődjön a rendszer használata.

A bíráskodástól 2005-ben visszavonult olasz sípmestert nyolc év után honfitársa váltja a poszton az 50 esztendős Roberto Rosetti személyében, aki 2010-ig maga is nemzetközi játékvezető volt.

Az 1999-es BL- és a 2002-es vb-döntőn bíráskodó Collina irányítása alatt olyan programokat dolgozott ki, amelyekkel fejlődött a bírók fizikai állapota és technikai feltétele, illetve a csapatok ismerete és taktikája a felkészítésük részévé vált.

Borítókép: AFP / Sputnik / Maksim Blinov

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!