Serie A

2019.05.31. 09:18

Conte ül az Inter kispadjára

A várakozásoknak megfelelően Antonio Contét nevezték ki az Internazionale labdarúgócsapatának új vezetőedzőjévé.

(FILES) In this file photo taken on March 14, 2018 then Chelsea's Italian coach Antonio Conte attends the UEFA Champions League round of sixteen second leg football match between FC Barcelona and Chelsea FC at the Camp Nou stadium in Barcelona. - Inter Milan on May 31, 2019 announced the appointment of former Italy coach Antonio Conte as coach. The 49-year-old has signed a three-year contract worth nine million euros ($10 million) plus bonuses, according to press reports. He replaces Luciano Spalletti who secured Inter's Champions League berth for a second consecutive year. (Photo by Josep LAGO / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Josep Lago

A milánói klub csütörtökön jelentette be, hogy távozik a csapattól Luciano Spalletti, péntek reggel pedig közleményt adott ki Conte érkezéséről.

„Új fejezet kezdődik az életemben. Izgatottan várom”

- kommentálta megbízását az olasz szakember, aki sajtóhírek szerint öt évre szóló szerződést írt alá, szezononként 7,5 millió eurós fizetésért.

A 49 éves Conte tavaly nyár óta nem dolgozott, azt megelőzően két szezonon át a Chelsea-t irányította. Korábban az olasz válogatott szövetségi kapitánya volt, három évig pedig a Juventus edzője.

A torinói gárdával három bajnoki címet szerzett, míg a Chelsea-vel első évében nyert angol bajnokságot, az olasz válogatottal pedig a 2016-os Európa-bajnokságon a negyeddöntőig jutott.

Az Internél azt remélik, hogy Contével sikerül áttörést elérnie az együttesnek, mely

2010-es triplázása (bajnoki, Olasz Kupa-, Bajnokok Ligája-diadal) óta gyengélkedik, 2011-ben még meg tudta nyerni az Olasz Kupát, ám azóta egyetlen trófeát sem gyűjtött.

Luciano Spallettivel a 2017/18-as és a most véget ért szezonban is a negyedik helyen zárt az Inter, mely így szeptembertől ismét a Bajnokok Ligájában indulhat.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!