kézilabda-előzetes

2020.02.07. 14:00

Csoportelsőként jut tovább az EHF-ben a Siófok ha nyerni tud

A csoportja első helyén veretlenül álló, az EHF kupa legjobb nyolc csapata közé már továbbjutó Siófok KC az ötből ötször kikapó román Magura Cisnadieit fogadja a záró, hatodik fordulóban, vasárnap, 15 órakor. A találkozót a Sport1 televízió élőben közvetít.

Keszthelyi Zoltán

Fotó: NemA

Könnyű feladat vár a balatoniakra, akik „meccs szituációban mozoghatnak”, komoly erőpróbát nem ígért ez a kupameccs, hisz idegenben Kobetic, Niomba, Pena és Mazák-Németh nélkül is nyolccal győztek, úgy, hogy az első félidőben hét akciógólt engedtek ellenfelüknek. Most hazai pályán egy komplettebb csapattal nem lehet gond a hosszú utazáson áteső, pocsék formában lévő vendégek legyőzése. Az utóbbiak nem nyertek még idén, utoljára tavaly novemberben győztek, egy a Grand Canaria elleni EHF selejtezőn, egymás után már tíz nyeretlen találkozónál járnak, a tizenhárom együttest számláló bajnokságukban kilencedikek.

A siker csoportelsőséget ígér a Podravkával azonos ponttal álló balatoniaknak, akik szintén veretlenek, amit az említettek mellett csak – a Debrecennel egy csoportban lévő – német Thüringen mondhat még el magáról! A balatoniaké jelenleg a Podravka mögött a második legtöbb találat a tizenhat együttes közül, Kobetic pedig a csoportkör ötödik legjobb góllövője a négy mérkőzésen elért harminckilenc találatával. Nem kérdéses címvédőhöz méltón teljesítenek Moen edző tanítványai!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában