vizilabda

2019.03.23. 17:58

Döntetlen a szomszédvári rangadón

A Pécsi VSK-Mecsek Füszért együttesét fogadta az E.ON férfi vízilabda OB I. középszakaszának ötödik játéknapján a Kaposvári VK. Igazi parázs csatát hozott a rangadó, amely végül nagy kaposvári hajrával és döntetlennel zárult.

Klein Péter

Szomszédvári rangadóhoz méltó módon kezdődött az alsóházi összecsapás. Mindkét együttes bátran, keményen játszott, ami gólokban és kiállításokban is megmutatkozott, hiszen a negyedik perctől már Vindisch Ferenc és Csacsovszky Alex is csak a partvonalról figyelhette társait. A gyors gólváltást követően ifjabb Berta József büntetőjével ragadta magához a vezetést a KVK, de Chilkó Márton és Csaba Márton találataival sikerült fordítaniuk a vendégeknek, míg a hazaiak egymás után két kapufával zárták az első negyedet. A másodikban Juhász-Szelei Norbert góljával újra egalizált a Kaposvár, de ezt követően két góllal is elléptek a pécsiek, azonban az ismét remekül védő Nemes Balázsnak köszönhetően nem tudták növelni fórjukat. Az újabb páros, végleges kiállítást követően Nikola Giga akciógóljával egyre zárkóztak fel a somogyiak, egyenlíteni viszont nem tudtak a nagyszünetig.

A fordulás után azonban igen: Varga Zsolt lövése talált utat a pécsi kapuba. A folytatásban felváltva estek a gólok. Az adok-kapokból a nézők jöhettek ki győztesen, akik remekül szórakozhattak a pörgős, küzdelmes mérkőzésen. A negyedik etapra háromgólos baranyai előnnyel fordulhattak a felek. Az utolsó másodpercig szívvel-lélekkel küzdő hazaiak őrületes hajrával kerültek egyre közelebb ellenfelükhöz, s végül az egyik pontot otthon tartották.

 

Idősebb Berta József: A mérkőzés előtt aláírtam volna a döntetlent. Közönségszórakoztató találkozó volt, annak ellenére, hogy szakmailag rengeteget hibázott mindkét csapat. A végleg cserés kiállítások miatt átrendeződtek az együttesek, de szerencsére mi jöttünk ki jobban a mérkőzés végéből. Ebben az évben először sikerült hátrányból felállnunk.

 

Lukács Gergely: Olyan helyzetből mentett pontot a Kaposvár, amely kevés csapatnak sikerült volna. Őrült mérkőzés volt, a harmadik, negyedben uraltuk a meccset, megvolt az előnyünk, de az utolsó etapban, amikor pontot tehettünk volna a győzelemre sokat hibáztunk és elbizonytalanodtunk. A Kaposvár pedig mindent egy lapra feltéve rohamozott és sikerült pontot mentenie.

 

Kaposvári VK–PVSK-Mecsek Füszért 11–11 (2–3, 3–3, 3–5, 3–0)

Kaposvár, Virágfürdő, 300 néző. V.: Füzesi Zs., Tóth I.

Kaposvári VK: Nemes B. – Kovács O. 1, Giga 2, ifj. Berta J. 2, Dobos D., Tóth K. 1, Vindisch. Csere: Pataki 1, Varga Zs. 1, Juhász-Szelei 3, Németh B., Telegdy. Vezetőedző: id. Berta József.

PVSK: Józsa – Horváth Zs., Zerinváry 3, Csacsovszky E. 1, Csacsovszky A., Chilkó 1, Rakonjac 3. Csere: Barát (kapus), Csaba M. 2, Turnai, Jakab D., Gál D. 1, Krizsán, Opacak. Vezetőedző: Lukács Gergely.

Gól emberelőnyből: 11/3 illetve 6/1.

Gól ötméteresből: 1/1 illetve 3/2.

Kiállítva, végleg cserével: Vindisch, ifj. Berta J. illetve Csacsovszky A., Csacsovszky E.

Kipontozódott: Opacak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában