RÖPLABDA EXTRALIGA, NŐK

2020.02.06. 19:43

Egy szettet elcsent az MTK

Győzelemmel kezdte a női röplabda Extraliga harmadik körét az 1.MCM-Diamant Kaposvár, mely az MTK győzte le csütörtök este az arénában.

Molnár Gábor

Az MTK Budapest ellen kezdte meg a női röplabda Extraliga alapszakaszának harmadik körét a bajnokság meglepetéscsapata, az 1. MCM-Diamant Kaposvár. A somogyiak eddig kétszer csaptak össze a fővárosiakkal, s mindkétszer simán, 3–0-ra nyertek.

A találkozó elején nem volt egy súlycsoportban a két együttes, a hazaiak a játék minden elemében ellenfelük fölé nőttek. Tetszés szerint szerezte pontjait a házigazda, s ehhez az MTK csak asszisztálni tudott. Djurics bombája után már tíz volt a különbség, Tálas Zsuzsanna szerváit pedig képtelenek voltak befogadni a budapestiek. A szett hajrájában érkezett Kalmár Viktória, aki azon nyomban egy pontos feladással szolgálta ki Lorena Sipicet. A mindössze 18 percig tartó első játszma végére egy elpuskázott vendégszerva tett pontot.

 

A második szettre nagyon összekapta magát Tóth Gábor egylete, mely sokkal hatékonyabban támadott, mint az elsőben és a védekezése és jelentősen feljavult. Már három ponttal vezettek a vendégek, amikor Sasa Nedeljkovic magához hívta játékosait, majd Matics helyére Szűcs Kingát küldte, de hiába. Valahogy nem akart összeállni a Diamant játéka, aminek játszmavesztés lett a vége.

A harmadik etap kezdete még szorosan alakult, de a folytatásban a kaposváriak fokozatosan elléptek ellenfelüktől. A budapestiek mestere időkéréssel és cserével próbálta megtörni riválisuk lendületét, de Djurics vezérletével továbbnövelte előnyét a hazai együttes, mely be is zsebelte újabb szakaszgyőzelmét.

A negyedik, s mint utóbb kiderült, utolsó felvonásban – melyben pályára lépett Tóth Jázmin és Horváth Alexandra is – aztán helyre állt a világ rendje: a somogyi lányok sorra vezették szebbnél szebb támadásokat és meggyőző fölénnyel nyerték meg a szettet, s ezzel együtt a mérkőzést is.

Az összecsapás krónikájához tartozott, hogy az amerikai Berkeley Oblad Dawn ezúttal is szerephez jutott, s a Vasas elleni derbi után, ismét kiváló teljesítményt nyújtott, az amerikai center nagy erőssége lehet az együttesnek.

1. MCM-Diamant Kaposvár–MTK Budapest 3–1 (13, -21, 17, 16)

Kaposvár Aréna, 500 néző. V.: Mezőffy., Halász.

1. MCM-Diamant Kaposvár: Djurics (9), Tálas (10), Matics (9), Sipic (9), Szerencsés-Miklai (9), Klisura (15). Csere: Hegyi B., Szpin (liberók), Kalmár V. (2), Szűcs K. (6), Oblad (7), Horváth A. (-), Tóth J. (-). Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

MTK Budapest: Durst (2), Takács D. (13), Devaney (6), Petőváry (11), Kiss G. (10), Zólyomi (7). Csere: Szalai A. (libero), Lesi (1), Godó (2), Vezsenyi (1), Király A. (-). Vezetőedző: Tóth Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában