francia szövetség

2018.10.10. 16:20

Eldöntötték: Benzema nem lehet válogatott

Noël Le Graët, a Francia Labdarúgó Szövetség (FFF) elnöke kijelentette, hogy Karim Benzema, a Real Madrid csatára nem térhet vissza a válogatottba.

Karim Benzema of Real Madrid reacts during the Spanish championship La Liga football match between Real Madrid and Atletico de Madrid on September 29, 2018 at Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain - Oscar J Barroso / Luxury Sport Press / Spain DPPI / DPPI

„A Valbuena-ügy még nem zárult le és azt hiszem, véget ért a válogatottbeli pályafutása, ráadásul egy ideje nincs is a legjobb formában” – nyilatkozta az elnök a játékosról az Ouest France című lap szerdai számában.

A szexvideós zsarolásként elhíresült ügyben Mathieu Valbuena 2015 júniusában panaszt tett, mert egy ismeretlen felhívta őt és tudatta vele, birtokában van egy kompromittáló videó. A telefonáló az ügy „elrendezését” javasolta, ugyanakkor pénzösszegről nem beszélt, de azzal fenyegetőzött, hogy nyilvánosságra hozza a felvételt, amennyiben nem fizetnek neki.

A vád szerint Benzemát egy gyerekkori barátja rávette, hogy közvetítőként lépjen fel, érje el Valbuenánál, hogy egyezzen meg zsarolóival. A csatárt 2015 novemberében őrizetbe vették, de kihallgatását követően szabadon engedtek, majd Noël Le Graët decemberben bejelentette, hogy határozatlan időre eltiltják a válogatottbeli szerepeléstől.

A sportvezető akkor úgy fogalmazott: „mindaddig, amíg ez a helyzet fennáll, Karim Benzema nem léphet pályára Franciaország képviseletében.

Mindaddig, amíg az igazságszolgáltatás úgy nem ítél, hogy mindaz, amivel Benzemát vádolják, túlzott, a szövetség nem változtatja meg az álláspontját”.

Az ügy sértettje Benzema ellen vallott, s egyértelműen megvádolta a Real Madrid csatárát, aki viszont

tagadta, hogy bármilyen aktív szerepet játszott volna Valbuena megzsarolásában.

A 30 éves Benzema 2007-ben, az Olympique Lyon játékosaként mutatkozott be a nemzeti együttesben, amelyben azóta 81 találkozón 27 gólt szerzett, 2015 októbere óta azonban nem kapott meghívót, így a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságról, valamint az idei, francia győzelemmel végződött oroszországi világbajnokságról is lemaradt.

Borítókép: Benzema az Atlético elleni spanyol bajnokin

AFP / DPPI / SpainDPPI / Oscar Barroso

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!