kézilabda

2019.05.18. 20:59

Érzelmekkel teli estén nyert a Siófok KC

Elköszönt a szezontól a Siófok a kieső Budaörs ellen, mely nem statisztálni jött a siófoki éremátadáshoz, ennek is köszönhetően „csak” nyolccal kapott ki. A lefújás után ünnepség keretében a csapat tagjai átvette a bajnoki bronzérmet, a távozó játékosok pedig elköszöntek a nézőktől, a klubtól, Siófoktól.

Keszthelyi Zoltán

Ez a Budaörs elleni bajnoki nem tartogatott sok izgalmat, leginkább a fiatal, a saját utánpótlásból kikerülő Takács Eszter miatt marad emlékezetes, aki megszerezte első élvonalbeli gólját akcióból. Wald Kirát is ki kell emelni, aki öt góllal zárt, ami szezoncsúcs tőle, négyet volt eddig tőle a legtöbb, amit az egrieknek dobott. A házigazdák a tízedik percben vezettek első alkalommal, az utolsó tíz perc viszont már nem tartogatott izgalmakat, hisz annak nyolcgólos balatoni előnnyel vágtak neki a csapatok. A meccset kezdő Dedu tizenegy, a második félidőben helyére érkező Solberg három védéssel zárt. Dicséretet érdemel a Budaörs, mely végig nagyot küzdött, a kiállítás ellenére is kihozták magukból közel a maximumot a szezon utolsó bajnokiján.

 

A lefújást követően a távozó játékosokat is köszöntötték, akik közt ott volt a már említett fiatal Takács, illetve Barkóczi is. Az utóbbi fiatalok mellett elbúcsúztak a nézőktől a klub távozó légiósai egy rövid video, majd néhány mondat keretében, Khmyrova, Gonzalez, Perianu, Dedu, a csapatkapitány Nze Minko, illetve a már magyar állampolgár Elghaoui.

Mint Moen edző is ígérte a mérkőzés előtt, ez valóban egy érzelmekkel teli este volt a Kiss Szilárd Sportcsarnokban érmekkel, virágokkal, tapssal és könnyekkel.

 

Siófok KC – Moyra-Budaörs 35-27 (16-13)

Siófok, Kiss Szilárd Sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Hantos, Rózsahegyi.

SKC: Dedu – Böhme 4, Jezic 3, Perianu, Kobetic 5, Nze Minko 5(2), Aoustin 1. Csere: Solberg (kapus), Janjusevic 1, Such 3, Wald 5(1), Elghaoui 6, Khmyrova 1, Gonzalez, Barkóczi, Takács 1. Edző: Tor Odvar Moen.

Budaörs: Sipeki – David-Azari 3(2), Hornyák 5, Pálos-Bognár 4, Szabadfi 4, Zsigmond 1, Braun 3. Csere: Wéninger (kapus), Soós 4, Ertl, Gerháth 1, Hajduch, Horváth L. 1, Lendvai 1. Edző: Neukum Tamás.

Kiállítások: 4, illetve 8(4) perc.

Hétméteres: (3/3), illetve (2/2).

Kiállítva: Zsigmond 36. perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában