wimbledon

2019.07.06. 20:27

Federer történelmi sikerrel jutott nyolcaddöntőbe

A 37 éves svájci sztár a sportág történetében elsőként 350. egyéni Grand Slam-mérkőzését nyerte meg szombaton.

Switzerland's Roger Federer celebrates beating France's Lucas Pouille during their men's singles third round match on the sixth day of the 2019 Wimbledon Championships at The All England Lawn Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 6, 2019. (Photo by GLYN KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE

Forrás: AFP

Fotó: Glyn Kirk

A nyolcszoros bajnok Roger Federer a legjobb 16 közé jutott a wimbledoni teniszbajnokságon. A 37 éves svájci sztár a sportág történetében elsőként 350. egyéni Grand Slam-mérkőzését nyerte meg szombaton.

A második kiemelt, húszszoros GS-tornagyőztes svájci világsztár a harmadik fordulós összecsapáson három játszmában kerekedett a 27.-ként rangsorolt francia Lucas Pouille fölé.

Federer a negyeddöntőbe jutásért a 17. kiemelt Matteo Berrettini ellen lép pályára, az olasz játékos az idei torna eddigi leghosszabb találkozóján 4 óra 19 perc alatt búcsúztatta az argentin Diego Schwartzmant.

Nadal is bent van

Korábban Rafael Nadal a vártnál is könnyebben nyert Jo-Wilfried Tsonga ellen és jutott magabiztosan a legjobb 16 közé a wimbledoni teniszbajnokság férfiversenyében.

A harmadik helyen kiemelt, korábbi világelső spanyol a szombati programban három játszmában, összesen hét gémet átengedve diadalmaskodott francia riválisa felett. Nadalnak ez volt az 51. győztes meccse Wimbledonban.

Az amerikai Tennys Sandgren ugyancsak három szettben verte a 12. helyen kiemelt olasz Fabio Fogninit, aki az előző körben Fucsovics Mártont búcsúztatta.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!