Járvány

2020.03.12. 11:10

Felfüggesztették az NBA-szezont

A koronavírus-járvány miatt bizonytalan időre szünetel az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA), miután szerdán pozitív lett a Utah Jazz egyik játékosának tesztje.

A klub ugyan nem erősítette meg az értesüléseket, de a sajtó tudni véli: a Jazz francia válogatott centere, Rudy Gobert az érintett.

„A mostani szünetet arra használjuk fel, hogy kitaláljuk, hogyan tovább”

- áll az NBA közleményében. A hírek szerint

legalább két hétig nem rendeznek mérkőzéseket.

 

A Jazz oklahomai mérkőzésén már melegítettek a játékosok, és nem sok volt hátra a feldobásig, amikor mindenkit beparancsoltak az öltözőbe. Fél órával később jelentették be, hogy a találkozó „előre nem látható körülmények miatt” elmarad.

A játékosok és a tulajdonosok egyetértenek a döntéssel, közösségi oldalaikon jobbára helyeselték a találkozók felfüggesztését, mondván, a járvány nagyobb probléma, mint a kosárlabda.

Az idényből még 259 összecsapás van hátra, nagyjából a szezon 21 százaléka. A rájátszás április 18-án, a döntő június 4-én kezdődne.

A játéknapból egyébként négy találkozót lejátszottak, a párharcokon belül rosszabb mérleggel álló csapatok közül a Charlotte Hornets és a Dallas Mavericks tudott nyerni: előbbi a 30 pontos Devonte Graham vezérletével győzött a harmadik legjobb hazai mérleggel rendelkező Miami Heat otthonában, míg utóbbiban Boban Marjanovic karriercsúcsot jelentő 31 ponttal, illetve 17 lepattanóval segítette a Denver Nuggets elleni hazai sikerhez együttesét.

Eredmények:

Atlanta Hawks-New York Knicks 131-136, hosszabbítás után

Miami Heat-Charlotte Hornets 98-109

Philadelphia 76ers-Detroit Pistons 124-106

Dallas Mavericks-Denver Nuggets 113-97

Az Oklahoma City Thunder-Utah Jazz és a Sacramento Kings-New Orleans Pelicans mérkőzést elhalasztották.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!