labdarúgás NB II

2019.09.15. 20:09

Feljutó helyen a Siófok Csilus és Balogh gólokkal

Sok hibát hozott a Budaörsi SC elleni találkozó, ám a legfontosabb, hogy nagyot küzdve Csilusnak és Baloghnak köszönhetően megszerezte a fontos három pontot a BFC Siófok együttese, mely ezzel a második helyre ugrott a tabellán.

Keszthelyi Zoltán

Fura egy mérkőzés volt, hiszen mindkét csapat játékosai sok hibát vétettek a pályán, akadtak helyzetek is mindkét kapunál, ám végül a házigazdák jöttek ki jobban a találkozóból. A sikerben hatalmas szerepe volt Hutvágnernek, aki a fordulás után már egygólos előnynél Halmai és Stieber kísérleténél is nagyot védett. Horváth Attila is remek napot fogott ki, aki védekezés mellett két parádés indítást is adott, ám Magasföldi és Bencze kiugratásánál egyaránt a budaörsi kapus nyerte a párharcot, aki a vendégek legjobbja volt. Horváth mellett Tajthy is rengeteget dolgozott, de Csilust és a csereként beszálló Baloghot is ki kell emelni, akiknek a góljaikkal döntő érdemeik voltak sikerben. Előbbinek nem ez volt a legjobb meccse sárga–kék mezben, mégis ő lett a „nyerőember”. Utoljára egyébként tavaly áprilisban szerzett bajnoki gólt, még nyíregyháziként… Baloghnak viszont jobban megy, ebben a szezonban már másodszor volt eredményes, még ha az utóbbi mérkőzéseken hiányzott is a neve a kezdő tizenegyből.

Nem szakadt meg tehát a két csapat döntetlen fóbiája; ez már a tizenegyedik olyan bajnoki párharcuk volt egymás után, mely eldőlt valamelyik klub javára. Ezúttal, ha nem is jól játszó, de nagyot harcoló siófokiakéra! Az utóbbiak feljutó helyen állnak, másodikak a Győr mögött a Budafokot megelőzve, ám Gál István tanítványai eggyel kevesebb meccset játszottak.

 

Merkantil Bank Liga NB II – 8. forduló

BFC Siófok – Budaörsi SC 2–0 (0–0)

Siófok, Városi Stadion, 500 néző. Vezette: Kulcsár Katalin (Becséri Gergely, Rózsa Dávid)

BFC Siófok: Hutvágner – Csilus T., Lorentz, Izing, Jánvári – Horváth A., Tajthy T. (Jagodics B., 82.p.) – Szakály D., Magasföldi (Balogh B., 55.p.), Bencze M. (Zamostny, 66.p.) – Horváth P. Vezetőedző: Gál István.

Budaörsi SC: Szabó B. – Fényes (Kékesi, 46.p.), Gyurácz, Forgács, Medgyes (Szabó B., 65.p.) – Horváth E., Stieber A., Bakos, Fodor D. – Molnár T. (Pethő, 19.p.), Halmai. Szakmai igazgató: Bognár György.

Gólszerző: Csilus T. (70.p.) Balogh B. (91.p.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában