Szövetségek háborúja

2018.11.16. 07:56

Fokozódik a feszültség az úszóknál

A mellúszás királya, Adam Peaty nem rejtette véka alá felháborodását.

Adam Peaty

Forrás: AFP

Fotó: ANDY BUCHANAN

Továbbra sem csillapodnak a kedélyek az úszók körében – írja az Origo. A portál beszámol róla, hogy a Nemzetközi Szövetség (FINA) nyomására törölték azt a decemberi torinói versenyt, amelyen többek között Hosszú Katinka, Chad Le Clos és Adam Peaty is indult volna. A FINA korábban eltiltással fenyegette meg azokat a sportolókat, akik a (FINA-rendezte) vébé helyett inkább a szervezet által el nem ismert International Swimming League (ISL) torinói nyitóversenyén álltak volna rajthoz.

Peaty nem rejtette véka alá véleményét: saját Twitter-profilján tett közzé egy bejegyzést, amelyben elkeseredettségének ad hangot.

„Mérhetetlenül csalódott vagyok, hogy a decemberi torinói versenyt (sport) politikai okok miatt törölték. Nekünk úszóknak, akik saját hazánkat képviseljük, és élünk-halunk a sportért, fel kell tennünk a kérdést. Miért? Meggyőződésem, hogy az ilyen szervezeti döntések középpontjában a sportolók érdekei kell, hogy álljanak, nekünk és magának a sportnak is ez kell.

Úgy gondolom, hogy ez egy rossz döntés, ami csak olaj lesz a tűzre, és nem fog minket megtörni”

- írta.

A portál rámutat, hogy igazán nagy hatása akkor lenne ezeknek az erős szavaknak, ha tettek is követnék azokat az olimpiai, ötszörös világ- és tizenkétszeres Európa-bajnoktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!