női kézilabda

2019.02.09. 17:20

Fontos BL-győzelmet aratott a Ferencváros

A Ferencváros 25-23-ra győzött a szlovén Krim Mercator Ljubljana otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének harmadik fordulójában, szombaton, ezzel nagy lépést tett a negyeddöntőbe jutás felé.

A két csapat nyolcadik alkalommal mérkőzött egymással a nemzetközi kupaporondon, a szlovénok ötször győztek, az FTC most harmadszor, de a szlovén fővárosban először.

A magyar csapatból a holland Danick Snelder, illetve a Djurdjina Malovic, Bobana Klikovac montenegrói duó hiányzott sérülés miatt.

Az FTC annak tudatában lépett pályára a szlovén fővárosban, hogy pontszerzés esetén nagy lépést tesz a negyeddöntőbe jutás felé, ennek ellenére rosszul kezdte a találkozót. A hetedik percben a vendégek egyik kulcsemberét, Háfra Noémit már másodszor állították ki, csapata csak ezt követően, 5-0-s állásnál szerezte meg első gólját.

A Ferencváros játékából hiányzott az agresszivitás és a pontosság, de a spanyol Nerea Pena pályára lépése után elkezdte ledolgozni tetemes hátrányát, ami a szünet előtt egy 7-1-es sorozattal sikerült is. Az első félidő utolsó 12 percében a Krim Mercator csupán egyszer volt eredményes, mert ellenfele jobban védekezett, és Bíró Blanka remekül védett.

A második felvonás elején vezetett először az FTC, és Háfra Noémi, valamint Klujber Katrin eredményességének köszönhetően növelni is tudta az előnyét. Bíró továbbra is remekül védett, így csapata magabiztosan őrizte a különbséget és fontos győzelmet aratott, mivel négy pontra növelte előnyét a tabellán a Ljubljanával szemben.

A szlovénok legeredményesebbje a francia jobbátlövő, Marie-Paule Gnabouyou volt hat góllal.

A Ferencváros legközelebb február 23-án lép pályára a BL középdöntőjében, amikor a német Thüringer HC csapatát fogadja Érden.

Eredmény:

Női Bajnokok Ligája, középdöntő, 2. csoport, 3. forduló:

Krim Mercator Ljubljana (szlovén) – FTC-Rail Cargo Hungaria 23-25 (10-10)

a Ferencváros gólszerzői: Klujber 9, Háfra 5, Kovacsics 4, Pena 3, Márton 2, Lukács, Schatzl 1-1

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!