labdarúgás

2020.03.25. 08:00

Futással tarthatják magukat ritmusban a Rákóczi játékosai

A koronavírus-járvány miatt a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) bizonytalan ideig felfüggesztette a labdarúgó OTP Bank Liga NB I. küzdelmeit is.

Klein Péter

Ennek megfelelően a tabella utolsó helyén álló Kaposvári Rákóczi FC labdarúgói sem közösen, hanem egyénileg készülnek a folyatásra, ami jelen helyzetben teljesen bizonytalan, hiszen minden klub egyelőre az MLSZ döntésére vár.

A zöld-fehér együttesnél is mindent megtesznek annak érdekében, hogy a koronavírus terjedését a lehető legnagyobb mértékben csökkentsék, ezért mindenki az otthona biztonságában próbálja átvészelni ezt a futball nélküli, nehéz időszakot.

A Kaposvári Rákóczi FC szakmai stábja az előző héten egy kis pihenőt adott a labdarúgók számára, akik hétfőn viszont már újra edzésbe álltak, persze kizárólag szigorúan egyénileg.

– Egy olyan futóprogramot állítottunk össze a játékosok számára, amely követi a bajnoki mérkőzésekre való felkészülés heti ritmusát – tudtuk meg Balázs Pétertől, a Kaposvári Rákóczi FC erőnléti edzőjétől. – Ez azért fontos, hogy a játékosok ne zökkenjenek ki a heti bioritmusukból. Mindenkinek egységesen egy futóalkalmazást kell majd használnia, amelyen keresztül a szakmai stáb ellenőrizni tudja az elvégzett edzésmunkát. Emellett mindenki végezhet az otthonában saját testsúlyos edzéseket, de ez egyelőre fakultatív, hiszen nem tudjuk, hogyan is alakul majd a bajnokság folytatása.

A labdarúgóknak természetesen egyedül kell majd futniuk, hogy ezzel is a lehető legminimálisabbra csökkentsék a találkozások számát.

A klub ezúton is kéri a szurkolóit, illetve mindenkit, hogy a higiéniai előírásokat a legszigorúbb mértékben tartsák be, s aki teheti, maradjon otthon!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában