fotók

2018.09.09. 18:22

Gálával ünnepeltek a kutasi kézilabdázók

Jó hangulatú kézilabda-tornával ünnepelte alapításának huszonötéves jubileumát a Kutasi Nosztalgia Kézilabda Klub. A Nagybajomi Sportcsarnokban megrendezett gálán a kutasi csapat jelenlegi és egykori kézilabdázói, valamint a volt válogatottakból álló Budapest Old Boys tagjai is pályára léptek.

Klein Péter

– A jeles évfordulókat mindig megünnepeljük – fogalmazott Egyed György, a Kutasi NKK elnöke. – Valamennyi játékost meghívtunk, aki valaha játszott Kutason. A klub 1993-ban alakult, jó ideig Mód János, a helyi iskola igazgatója irányította az egyesületet, majd 2001-ben vettem át az elnöki posztot, miután ő Nagyatádon lett az NB I.-es csapat edzője. Ezalatt a huszonöt év alatt Kutas szerepelt az NB II.-ben is, de sajnos az anyagi lehetőségek és a létszámhiány miatt, mivel nem tudtuk annyi, s olyan minőségű játékost kiállítani, ami megfelelt az akkori kívánalmaknak, csak két évig. Ezt az időszakot becsülettel küzdöttük végig, hiszen nem estünk ki abból az osztályból, csak a feltételeket nem tudtuk előteremteni.

– Mindig jó elnöknek lenni, amikor győznek a csapatok. A hazai kettős mérkőzéseken aratott sikernek tudok a legjobban örülni, de az NB II.-ben töltött időszakra is nagyon szívesen gondolok vissza – válaszolta arra a kérdésre Egyed György, hogy az elmúlt huszonöt évből mire emlékszik vissza legszívesebben.

– A jövőbeli cél, hogy továbbra is legyen kézilabda Kutason, jelenleg egy női és egy férfi csapatot működtetünk – tette hozzá a klubelnök. – Sajnos egyre kevesebb a csapat a megyében, amikor megalakultunk női vonalon még tizenhat együttes volt a megyében, mára már csak öt, akárcsak férfiaknál.

A gálát a kutasi női és férfi játékosok mérkőzése mellett a jelenlegi férfi csapat és a volt magyar válogatottakból álló Budapest Old Boys mérkőzése is színesítette.

– Örömmel jöttünk el a rendezvényre, egyrészről, mert segíthetünk a helyi kézilabdázóknak népszerűsíteni a sportágat, másrészről pedig mi is örülünk, ha együtt lehetünk, mert a civil foglalkozásunk miatt ritkán tudunk összejönni – mondta Buday Ferenc, a Budapest Old Boys edzője. – Páran egyéb elfoglaltságok miatt nem tudtak eljönni, de öröm, hogy Ágoston György annak ellenére, hogy nemrég esett át egy térműtéten itt volt velünk.

A 119-szeres válogatott Buday Ferenc számára nem ismeretlen Somogy megye, hiszen két éven keresztül irányított a Csurgói KK csapatát.

– Első évben a bent maradás volt a cél, amit teljesítettünk, míg a másodikban az ötödik helyet szereztük meg – mondta Buday Ferenc. – A csurgói csapat sokkal nagyobb lehetőségekkel most is csak hasonló eredményeket tud produkálni, így ez a helyezés egy óriási elismerése az akkori munkának.

A gálát egy jó hangulatú vacsora zárta, amely során számos történet előkerült az elmúlt negyed évszázadból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában