Labdarúgás

2017.08.23. 20:20

Gólzáporos Rákóczi-siker a Tamási ellen

A Tolna megyei első osztályban szereplő Tamási 2009 FC ellen vívott felkészülési labdarúgó-mérkőzést az NB III. Nyugati csoportjában még veretlen Kaposvári Rákóczi FC együttese. Artner Tamás csapata végül magabiztos győzelemmel hangolt a Csorna elleni szombati bajnokira.

Klein Péter

Kaposvári Rákóczi FC–Tamási 2009 FC 4–2 (3–0)

Kaposvár, Rákóczi-stadion, 120 néző. V.: Balikó (Dancs, Golubics).

Már az első percektől lehetett érezni, hogy osztálykülönbség van a csapatok között. A hazaiak futószalagon dolgozták ki a kisebb-nagyobb lehetőségeket, majd a gólok is hasonló ütemben jöttek. Előbb Sóron Tibor passzolt a hálóba Andorka Péter passza után, majd Hadaró Valentin tekert a kapu bal oldalába egy szabadrúgást. A félidő vége előtt pedig Ludánszki Bence bombázott közelről a léc alá egy szögletet követően.

 

A második játékrészben több fiatal labdarúgóak is játéklehetőséget adott Artner Tamás, a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője. Ezáltal valamivel kiegyenlítettebbé vált a játék, de így a kaposváriak növelték előnyüket Herzsenyák Áron kiválóan helyezett fejesével. A vendégeknek Jammeh Haruna fejesével sikerült kozmetikázniuk az eredményen, majd Samuel Ato szólója után még közelebb kerültek a Kaposvárhoz.

Annak ellenére, hogy a találkozó hajrájában egyre több lehetőséget alakított ki a Tamási, nem forgott veszélyben a Rákóczi sikere. A kaposváriak végig vezetve, magabiztos győzelemmel hangoltak a szombati, Csornai SE elleni bajnoki mérkőzésre.

Kaposvári Rákóczi FC I. félidő: Borsi – Ur, Lakatos G., Hadaró – Vachtler, Nagy K., Ludánszki, Szakály A., Kollega K. – Andorka, Sóron. II. félidő: Borsi – Nagy J., Szabó A. Lakatos G. (Vető, 35. p.), Tarcsa – Godzsajev, Böjte – Szántó (Kálin, 57. p.), Horváth G., Iványi – Herzsenyák. Vezetőedző: Artner Tamás.

Tamási 2009 FC: Bogdán B. – Papp G., Barta, Eugene (Szekeres, 80. p.), Orosz – Halász, Széll (Kovács P., 61. p.) – Ato, Bölcsföldi (Horváth K., 57. p.), Kaszás (Márkus, 49. p.) – Haruna. Vezetőedző: Horvát Lajos.

Gólszerzők: Sóron (20. p.), Hadaró (24. p.), Ludánszki (30. p.), Herzsenyák (47. p.), illetve Haruna (67. p.), Ato (86. p.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában