motokrossz

2019.04.23. 15:48

Gyálon is Szvoboda Bence volt a legjobb

Két forduló után hibátlan mérleggel vezeti a hazai motokrosszbajnokságot Szvoboda Bence. A húsvét vasárnap megrendezett gyáli fordulón sem talált legyőzőre, mindkét futamát magabiztos előnnyel nyerte a kaposvári versenyző.

Barkóczy László

Szvoboda Bence újabb győzelmeket szerzett, ezúttal a magyar motokrosszbajnokság gyáli fordulóján. A Pest megyei homokkatlan legendás hírű a hazai sorozatban, vonalvezetése és mély, homokos felülete nagy kihívást jelent a versenyzőknek.

Bár Szvoboda szerint nem az ő versenye volt a gyáli, mégis ő volt a legjobb a délelőtti edzéseken, és a délutáni futamokon.

– Ma nehezen találtam a pálya ritmusát – kezdi az értékelést Bence. – Az utóbbi hetek szárazsága miatt nagyobb volt a por a pályán a megszokottnál, és a profik futama előtt induló amatőr kategóriák nem járták ki számunkra ideálisan a nyomokat, ezért különösen figyelni kellett az ívválasztásra. Az első futamban Hugyecz Erik csapattársam megnehezítette a dolgom, de pár izgalmas kör után meg tudtam előzni, és 20 másodperc körüli előnnyel nyertem. A második futamban rajt-cél győzelmet arattam, közel 50 másodperc volt az előnyöm a második helyezettel szemben. Örülök, hogy újabb győzelemhez segítettem hozzá a csapatomat, a HTS KTM-et. – zárta az értékelést a kilencszeres magyar bajnok.

Az esztergomi kettős diadalt követően tehát Gyálon is dupla győzelmet szerzett a somogyi motokrosszos, aki így 14 pontra növelte előnyét az MX Open kategória pontvadászatában az öt fordulós magyar bajnokságon. Hogy sikerül-e begyűjteni a tizedik magyar bajnoki címet, az elsősorban Bence külföldi versenyeken való szerepvállalásától függ.

– A hazai támogatóim és szurkolóim miatt természetesen fontos számomra a hazai versenysorozat, de a külföldi versenyeim élveznek előnyt számomra, hiszen versenyzőként ott tudok igazán fejlődni. Szeretném megnyerni a cseh MX1-es bajnokságot, és az ADAC MX Mastersen a legjobb ötben végezni. Emellett a csapatom lehetőséget biztosít nekem világbajnoki versenyeken való szereplésre, ez pedig egy olyan lehetőség, amivel élni szeretnék, és bebizonyítani, hogy képes vagyok a világ legjobbjaival felvenni a versenyt. A kaposvári OB verseny sajnos ütközik az egyik ADAC futamommal szeptemberben, így ez a forduló lehet a tizedik magyar bajnoki címem gátja, nem számítva természetesen az állandó sérülésveszélyt, ami ezzel a sporttal együtt jár. – tekintett a jövőbe Szvoboda.

Május hónapban komoly erőpróbák várnak Bencére. A cseh bajnokságban két fordulót is rendeznek, továbbá a Mantovában május 12-én megrendezésre kerülő Olasz Nagydíjon is láthatják majd őt a szurkolók.

A gyáli verseny végeredménye, MX Open kategória:

1. Szvoboda Bence (HTS KTM Team), 50 pont

2. Hugyecz Erik (HTS KTM Team), 44 pont

3. Szőke Márk (1WD MSE), 40 pont

4. Szekeres Zsolt (1WD MSE), 36 pont

5. Petr Kolaja (Csehároszág), 31 pont

 

1. Szvoboda Bence, 100 pont

2. Hugyecz Erik, 86 pont

3. Szőke Márk, 67 pont

4. Petr Kolaja, 49 pont

5. Szekeres Zsolt, 48 pont

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában