változás

2018.02.05. 16:32

Gyerekek állnak a rajtrácslányok helyére

A gyerekprogramba a sportág iránt elkötelezett fiatalok, autós-motoros klubok sikeres versenyzői, illetve korosztályos viadalok résztvevői kerülhetnek be.

Gyerekek helyettesítik majd a rajtrácslányokat a Forma-1-es futamok rajtja előtt.

A versenysorozat tulajdonosai hétfőn jelentették be, hogy megállapodtak a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) a gyerek-program beindításáról. Ezzel a verseny előtti pillanatokat akarják az eddigieknél is érdekesebbé tenni a rajongók, különösen a fiatalabb korosztályok körében.

A gyerekprogramba a sportág iránt elkötelezett fiatalok, autós-motoros klubok sikeres versenyzői, illetve korosztályos viadalok résztvevői, kerülhetnek be.

A Forma-1-ben több évtizeden át hagyomány volt, hogy röviddel a futam előtt csinos nők sétáltak a pályára, megálltak egy-egy versenyző mellett, és felmutatták a rajtszámát. A leintés után az eredményhirdetésnél is segédkeztek. Ennek megszüntetését január végén jelentette be az amerikai tulajdonos, a döntés azonban megosztotta a nemzetközi sajtót és a sportág szurkolóit.

Az idei évad március 25-én kezdődik Melbourne-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!