kézilabda

2019.05.20. 16:24

Gyöngyösön kezdi a döntőt a Csurgói KK

Bár a bajnoki pontvadászat véget ért, de az ötödik helyen záró Csurgói KK a hatodik Gyöngyös csapatával csap össze a Ligakupa elhódításáért.

Huszár Hajnalka

A gyöngyösiek fantasztikus szezont tudhatnak maguk mögött, hiszen kétszer is legyőzték a Tatabánya együttesét. A Mátra-aljáról csak a topcsapatok, valamint a Balatonfüred tudott pontot rabolni.

A Ligakupában a mind a két csapat hozta a csoportkörben az első helyet. A negyeddöntőben a Gyöngyös a Dabas, az elődöntőben pedig a Vecsés alakulatát utasította maga mögé kettős győzelemmel. Ezzel szemben a Csurgói KK kicsit döcögősebben jutott a döntőbe. A csoportelsőség után a negyeddöntőben a Vác otthonában vereséget szenvedtek, az elődöntőben pedig az Eger otthonában döntetlennel zártak. Csak hazai pályán sikerült kiharcolniuk a döntőbe jutást.

A Ligakupa versenykiírása értelmében a mérkőzéseken csak magyar játékosok játszhatnak és a gyöngyösi fiatalok kiválóan megállták eddig a helyüket. Csurgón szintén a fiataloké a főszerep, de a bajnokságban sokan megsérültek, így nagyon megnehezítették a csapat összeállítását. Ennek ellenére Bencze József vezetőedző együttese bizakodó. Szeretnének a lehető legjobban szerepelni a Ligakupa-döntő első mérkőzésén kedden Gyöngyösön, a 18 órakor kezdődő találkozón a Dr. Fejes András Sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában