vizilabda

2019.09.27. 21:41

Győzelemmel avatták fel az uszodát

A veretlen BVSC-Zugló csapatát fogadta az első Csik Ferenc Versenyuszodában rendezett vízilabda mérkőzésen a Kaposvári VK. Surányi László tanítványai végig vezetve tudták legyőzni az eddig még hibátlan BVSC-Zuglót, amiért járt a vastaps a közönségtől.

Klein Péter

Sporttörténelmi mérkőzést vívott az E.ON férfi vízilabda OB I. B csoportjának negyedik fordulójában a Kaposvári VK, hiszen a somogyi pólósok először ugrottak a nemrég átadott Csik Ferenc Versenyuszoda medencéjébe.

Az uszodaavató remekül kezdődött hazai szempontból, hiszen a KVK az első három támadását gólra váltotta, így Vindisch Ferenc emberelőnyös-, ifjabb Berta József akció- és Biros Barnabás szabaddobás találatával hárommal vezetett a hazai csapat. Az első etap végére akár négyre is növelhette volna a fórját a Kaposvár, de Létay Krisztián végleg cserés kiállítása után Baj Marcell büntetőt hibázott, míg a másik oldalon Czigány Károly hozta fel kettőre a zuglói gárdát. A második negyedet Bojan Paunovic csodálatos centergólja vezette be, majd György Dávid kiemelkedő kapusteljesítménye is kellett ahhoz, hogy a somogyiak megőrizzék az első felvonásban kialakított háromgólos előnyüket.

A fordulás után egy gyors gólváltás, majd egy kis technikai szünet következett, hiszen a Petik András sípmester alatt beomlott a medence szélen felállított emelvény. A játékvezető kicsit húzta a lábát az eset után, de a mérkőzés a pódium elbontása után menetrend szerint folytatódott. A kényszerpihenő a hazaiaknak tett jót, hiszen az utolsó felvonásnak négygólos fórral vágtak neki. Ebben taktikusan pólózott a KVK, ami végül egy igen megérdemelt győzelemmel párosult. A kaposváriak ráadásul egy olyan csapatot tudtak megverni, amely még nem kapott ki a szezonban.

 

Surányi László: Végre eljött a győzelem napja. A Honvéd meccs óta erre a találkozóra készültünk és mindent megtettünk a sikerért. A hibáinkat kihasznált a BVSC, de ezúttal több szerencsénk volt. A játékvezetőnek jobbulást kívánok!

 

Szűcs Levente: Játékosként és edzőként sem nagyon nyertem Kaposváron, de erre most reális esélyünk nyílt, hiszen jó formában vártuk ezt a találkozót. A meccs elejét jól kezdte a Kaposvár, mi sok kapufát dobtunk, a hazaiaknak pedig minden összejött, ehhez pedig párosult egy jó kaputeljesítmény is. Nem azt a formát mutatta a csapat, amit vártam tőle, ezt befolyásolt az is, hogy a mérkőzés elején elvesztettünk egy meghatározó játékost. Ezt a meccset nem tudtunk visszahozni a sírból, de ezúttal nem is tettünk annyit érte, mint az elmúlt fordulókban.

 

Kaposvári VK–BVSC-Zugló 11–9 (5–3, 3–2, 3–2, 0–2)

Kaposvár, Csik Ferenc Versenyuszoda, 300 néző. Vezette: Petik A., Marjay Zs.

Kaposvári VK: György D.– Paunovic (1), Giga, ifj. Berta (2), Vindisch (3), Juhász-Szelei, Biros B. (1). Csere: Kovács O. (1), Németh L., Baj, Dobos D. (1), Mijic, Aksentijevic (2). Vezetőedző: Surányi László.

BVSC-Zugló: Györke – Csapó M., Kovács P. (1), Pásztor (1), Mészáros (2), Sugár (1), Szabó B. Csere: Czigány (2), Mladoniczky, Tanczer, Ágh, (1), Létay, Lajkó (1). Vezetőedző: Szűcs Levente.

Gól emberelőnyből: 9/3 illetve 11/2.

Gól ötméteresből: 2/1 illetve –.

Kiállítva, végleg cserével: Létay (7. p.).

Kipontozódott: Vindisch (19. p.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában