kézilabda

2020.02.26. 10:57

Győzelemmel hangoltak a siófoki lányok az EHF-re

A K&H női kézilabda liga 18. fordulójának kedd esti összecsapásán magabiztos győzelmet aratott a Szent István SE ellen az SKC.

Sonline

Fotó: NemA

A két csapat nem volt egy súlycsoportban, a tízgólos különbség már a 15. percben megvolt. A bajnoki pontok sorsa viszonylag gyorsan eldőlt (16-6). Szinte kivétel nélkül minden siófoki jól használta ki az előtte adódó lehetőségeket. A csapatok 25:13-as eredménnyel fordultak a félidő után, a különbség pedig tovább nőtt. Minden pályára lépő mezőnyjátékos, így Wald Kíra és Lapos Laura is eredményes volt, sőt Csapó Kincső is megszerezte élete első NB I-es találatát a gólvonalról. A fiatal kapus jól szállt be, védéseivel is segítette a csapatot. A hajrában a vendégek húsz gólon belül maradtak (45-26).

 

A Siófok KC győzelmi sorozata immáron zsinórban tizenhárom mérkőzést számlál. A balatoniak pénteken kelnek útra Törökországba, ahol vasárnap 14 órakor EHF-kupa negyeddöntőt játszanak a török bajnok Kastamonu otthonában.

Tor Odvar Moen: – Ez a bajnoki nagyszerűen segítette a felkészülésünket, így a rövid pihenő után újra formába lendülhettünk. Minden tiszteletem a vendégeké, akik egy pillanatra sem adták fel. Örülök annak, hogy a fiatalok jól szálltak be, és élni tudtak a lehetőséggel. Megyünk tovább, irány Törökország.

Vojkovics Gyula: – Tudtuk, hogy óriási a különbség a két csapat között. Korábban már találkoztunk kétszer, de talán ma nyújtottuk ellenük a legjobbunkat. Remélem, hogy tudtuk segíteni a Siófok felkészülését, sok sikert kívánok nekik a folytatásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában