Kajak-kenu ORV

2017.09.18. 09:56

Harminc aranyérmet nyertek a magyarok

A 15-17 éves versenyzőkből álló magyar válogatott parádés teljesítményt nyújtott a kajak-kenu Olimpiai Reménységek Versenyén, a csehországi Racicében.

30 aranyérmet és összesen 66 dobogós helyezést gyűjtöttek a fiatal evezősök a múlt hétvégén az augusztusi felnőtt világbajnokság helyszínén.

A szegediek 17 éves kenusa, Zombori Dominik egymaga öt első helyet szerzett: győzni tudott C-2 1000 és 200 méteren, C-4 500 és 200 méteren, valamint C-1 500 méteren is.

„Minden Olimpiai Reménységek Versenyének van egy hőse, az idén Zombori Dominik lett az. Hihetetlen, amit véghez vitt, túlteljesített minden várakozást az öt aranyérmével”

- mondta Dónusz Éva, utánpótlás szövetségi kapitány a magyar szövetség honlapján. A szakember hozzátette: az egész csapat nagyon egységes és eredményes volt, minden szakágban erős a magyar utánpótlás, talán egyedül férfi kajakban látszik az, hogy a csapathajókat érdemes előbb összeállítani és többet készülni a párosokra és a K-4 500 méteres számra.

„A 30 aranyérem és a 66 érem ennek ellenére önmagáért beszél, az eredmények mutatják, hogy a következő években is jól fogunk majd szerepelni ifiben a világversenyeken”

- fogalmazott.

A magyar válogatott messze a legeredményesebb nemzetnek bizonyult az ORV-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!